Imigrantai – kaip mes juos priimame?

Žmonės Lietuvoje dažniausiai imigrantus priima teigiamai, bet ar patys imigrantai jaučiasi gerai mūsų krašte? Šis klausimas dažnai kyla mūsų šalies tautiečiams. Lietuvoje matome nemažai kitataučių, kurie dar nėra susipažinę su mūsų šalies kultūra ir jiems sunku pritapti. Tačiau mes jiems galime pasiūlyti galybę veiklų: galimybė studijuoti, užsiimti įvairiomis sporto šakomis, domėtis kultūra, turėti galimybę įsidarbinti.

Deinoras galvoja, jog imigrantai nėra problema ir ypač dabar, kuomet žmonių mažėja dėl emigracijos, ir tikisi, jog darbdaviai neapgaudinės imigrantų ir jie čia ras daug veiklos.

Aš esu Gabija ir manau, kad imigrantai mūsų šaliai atneša daug naujovių. Manau, jog lietuviams į kitataučius reikėtų žiūrėti tolerantiškiau. Jie yra draugiški ir netgi labai malonūs, sakau tai iš savo patirties. Esu bendravusi su kitų šalių piliečiais ir tikrai galiu teigti, jog jie atvykę į mūsų šalį gali daug ką pakeisti.

Viktorija teigia, kad imigrantai ir kitų rasių žmonės į mūsų šalį įneša naujų vėjų. Dauguma imigrantų tiesiog nesugeba pasiimti tai ką mūsų valstybė jiems suteikia.

Dovydas įsitikinęs, kad imigrantai atneša daug žinių. „Žinios mano manymu yra svarbiausias dalykas mums lietuviams”, – mano Dovydas.

„Imigrantai yra gerai vien dėl to, kad dėl jų Lietuvoje gyventojų daugėja ir jei duoda mums naujų žinių”, – sako Evelina. O Gabija įsitikinusi, kad imigrantai ne taip ir blogai.

Utenos Rapolo Šaltenio ir Vyturių progimnazijų mokiniai.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas