Tiesiant kelią inovacijoms, stiprinama mokslo vadyba

Spartinant ir skatinant mokslo idėjų virsmą patraukliais produktais, universitetuose bei mokslo institutuose stiprinama mokslo vadyba – finansuojama inovacijų ir technologijų perdavimo centrų veikla. Tarpininkavimui tarp mokslo ir verslo devyniose mokslo ir studijų institucijose Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) skiria 5,7 mln. eurų ES investicijų.

Gerinant sąlygas  inovacijų kūrimui ir plėtrai, bus finansuojami mokslo ir verslo bendradarbiavimą plėtojančių mokslo ir studijų institucijose įkurtų inovacijų, žinių, technologijų perdavimo centrai. Jie padės komercinti mokslo idėjas.

„Norint nutiesti inovacijų kelią į rinką, būtina jungtis tarp mokslo ir verslo, kuri padėtų mokslininkams žinias paversti rinkoje patraukliomis inovacijomis. Svarbu turėti „vertėjus“ tarp mokslo ir verslo, todėl stipriname technologijų perdavimo kompetencijas mokslo institucijose. Kitų šalių patirtys rodo, kad tai esminė sėkmingo mokslo ir verslo bendradarbiavimo sistemos prielaida“, – sakė švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Lėšos konkurso būdu skiriamos mokslo ir studijų institucijoms, turinčioms potencialą kurti ūkiui aktualius mokslinių tyrimų rezultatus ir juos komercinti: Inovatyvios medicinos centrui, Vilniaus universitetui, Kauno technologijos universitetui, Klaipėdos universitetui, Lietuvos sveikatos mokslų universitetui, Fizinių ir technologijos mokslų centrui, Vilniaus dailės akademijai, Lietuvos energetikos institutui ir Aleksandro Stulginskio universitetui.

ES finansavimas leis pritraukti į universitetus ir mokslinių tyrimų institutus potencialius mokslo vadybininkus iš verslo, suteiks galimybę inovacijų centruose dirbantiems specialistams perimti gerąsias praktikas iš pasaulinio lygio inovacijų centrų, įgyti būtinų dalykinių žinių ir patirties.

Iš mokslo institucijose gimusių verslo idėjų randasi naujos inovatyvios įmonės – startuoliai. 2012–2016 m. startuoliams ŠMM skyrė per 800 tūkst. eurų, sukurta daugiau nei 50 atžalinių įmonių, 150 naujų darbo vietų, per 150 inovatyvių produktų, pateikta 15 patento paraiškų. 2017–2020 m. į inovatyvių startuolių kūrimą numatyta investuoti 10 mln. eurų ES struktūrinių fondų lėšų

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas