Vaikus pakvietė į prevencinį renginį „Draugo diena“

Neseniai Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnės Daiva Maselskiene ir Agnė Steponavičienė sukvietė Utenos krašto vaikus ir tėvelius į prevencinį renginį „Draugo diena“, kuris tapo tradiciniu ir organizuojamas septynis metus.

Renginio tikslas yra priartinti visuomenę prie policijos, skatinti visuomenės pasitikėjimą policija, kurti saugią gyvenamąją aplinką vaikams. Jaunimą supažindinti su pareigūnų vykdomomis funkcijomis, darbo kasdienybe, pristatyti kitų institucijų vykdomas veiklas tam, kad vaikai žinotų ir galėtų pasirinkti prasmingus laisvalaikio praleidimo būdus, nebūtų gatvėse, nedarytų teisės pažeidimų ar nusikalstamų veikų. Policijos pareigūnus ir renginio partnerius vienija bendras tikslas – Utenos krašto vaikams perteikti žinias, vertybes, skatinti tapti draugais, bendrauti, bendradarbiauti, kad jaunuoliai ateityje pasirinktų tinkamą gyvenimo kelią.

Renginys vaikams ir jaunimui prasidėjo Utenos apskrities vyriausiame policijos komisariate, saugaus eismo klasėje. VĮ „Utenos regiono keliai“ atstovė Sandra Dindaitė vedė vaikams saugaus eismo pamokėlę. Vaikai buvo supažindinti su Kelių eismo taisyklėmis, saugaus eismo reikalavimais keliuose. Vaikams padovanoti šviesą atspindintys atšvaitai, kelių eismo taisyklių lankstinukai. Iš saugaus eismo klasės vaikai keliavo apžiūrėti policijos transporto priemonių, bendravo su Kelių policijos atstovu Gediminu Kvikliu, kuris pasakojo apie policijos pareigūnų darbo specifiką ir kasdienybę, atsakinėjo į vaikams rūpimus klausimus.

Utenos miesto sode vaikus su policijos bičiuliais Amsiais pasitiko Plk. Prano Saladžiaus 9-osios rinktinės šauliai, Utenos krašto savanoriai, baikerių klubo „Fire Wheel“ baikeriai. Vaikai dalyvavo žaidimuose, estafetėse, komandinėse rungtyse: tai skatino vaikų komandiškumą, darbą porose. Utenos krašto savanoriai vaikams pristatė kario ekipiruotę, pasakojo apie savanorių vykdomas funkcijas ir veiklą. Klubo „Fire Wheel“ baikeriai organizavo vaikams ir užduotis, ir rungtis, demonstravo motociklus, atsakinėjo į rūpimus klausimus. Jaunieji šauliai pasakojo vaikams, kokios yra šaulių vykdomos funkcijos ir veikla. Renginio metu visus vaikus ir jų tėvelius lydėjo puiki nuotaika ir emocijos. Už dalyvavimą komandinėse rungtyse, žaidimuose vaikus apdovanojo bendruomenės pareigūnės, baikeriai – saldžiais prizais.

Bendruomenės pareigūnės renginio partneriams įteikė Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko padėkas už bendradarbiavimą organizuojant prevencinį renginį „Draugo diena”“, dovanojo prevencines priemones, šviesą atspindinčius atšvaitus.

Renginio pabaigoje visi vaišinosi šauliška koše ir karšta arbata.

Utenos AVPK inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas