Muzikinė šventė pažėrė rudeninių melodijų

Spalio 18 dieną ne tik uteniškius, bet ir kaimyninių rajonų mažuosius dainorėlius subūrė tradicine tapusi muzikos šventė „Auksinis rudenėlis”. Į Utenos vaikų lopšelį–darželį „Voveraitė” sugužėję vaikai atliko nuotaikingus muzikinius kūrinėlius apie rudenį, vėjo gainiojamus įvairiaspalvius lapus, įkyrų lietų ir dosnų derlių.

Tokia šventė minėtoje ikimokyklinio ugdymo įstaigoje tampa tradicija: jau penktąjį kartą sulaukta dainorėlių iš visų Utenos ikimokyklinio ugdymo įstaigų, į svečius atvyko ir svečiai iš Zarasų bei Visagino. Kaip sakė šio renginio organizatorė Utenos vaikų lopšelio–darželio „Voveraitė” meninio ugdymo pedagogė Jolanta Patalauskienė, per penkerius metus šiose šventėse jau dalyvavo 315 vaikų. „Vadovai vaikams parenka daineles apie rudenį, o mažieji dainorėliai turi gerą progą pasirodyti, t. t. žengti į sceną. O mums, meno vadovams, smagu pabendrauti, pasidžiaugti vaikų kūrybiškumu. Renginį organizuojame kartu su mūsų vaikų darželio priešmokyklinės grupės auklėtoja Asta Meškuotiene”, – sakė ji.

J. Patalauskienė pasidžiaugė, kad šioje muzikinėje šventėje kasmet pavyksta suburti gausų būrį vaikų, atsinešančių gerą nuotaiką. „Tai pirmasis naujų mokslo metų renginys, kuris suteikia galimybę vaikams susipažinti, pabendrauti grupėse, pažaisti, padainuoti įvairiausių dainelių ir išmokti sutramdyti jaudulį scenoje”, – akcentavo mokytoja.

Po nuotaikingo Pepės Ilgakojinės ir Kakės Makės pasveikinimo vieni po kitų savo pasirodymus demonstravo šios rudeninės muzikos šventės dalyviai, dovanodami puikią nuotaiką, savo daineles ir atskleisdami savo talentus. Renginio nuotaiką atspindėjo ir Utenos ritminių šokių grupės „Janga” šokėjai, o melodiją apie paskutinį rudens lapą dovanojo Utenos vaikų lopšelio–darželio „Voveraitė”vokalinis ansamblis „Džiaugsmas”.

Pasibaigus beveik valandą trukusiam renginiui, Utenos vaikų lopšelio–darželio „Voveraitė” direktorė Laimutė Ivanauskienė visiems dalyviams įteikė dovanų ir padėkojo už dalyvavimą.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Linos Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas