Ūkio ministro kėdę pasimatavo ir uteniškis

Praėjusią savaitę projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę“ dalyviai praktikavosi Vyriausybės kanceliarijoje ir ministerijose.

Šiemet jau devintus metus iš eilės vyko projektas „Moksleiviai – į Vyriausybę”, kurio metu jaunuoliams iš visos Lietuvos buvo sudaryta galimybė iš arčiau susipažinti su valstybės institucijų darbu. Visą savaitę 30 gabių šalies abiturientų lankėsi Vyriausybėje, iš arti stebėjo šalies valdymo mechanizmą, bendravo su ministerijų ir Vyriausybės kanceliarijos atstovais. Projekto metu abiturientai turėjo galimybę susitikti su Ministru Pirmininku Sauliumi Skverneliu ir padiskutuoti emigracijos, pabėgėlių, karinių grėsmių temomis bei kitais klausimais.
Šiemet projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę” pagrindinė tema buvo emigracija – „Išvykstu, kad sugrįžčiau”. Projekto uždarymo renginyje „šešėliniais ministrais” trumpam tapę abiturientai surengė diskusiją, kurios metu aiškinosi, kaip spręsti emigracijos problemas.
Projekte dalyvavęs Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos gimnazistas Gediminas Kazokas, aktyviai dalyvaujantis Utenos jaunimo veikloje, prisipažino, kad šis projektas jam – unikali galimybė pamatyti tikrąjį šalies valdžios darbą iš arti, o ne per žiniasklaidos priemones.

Daugiau apie tai skaitykite trečiadienio laikraštyje „Utenos diena”.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas