Įžuvinti mūsų krašto ežerai

Utenos regione žvejoti mėgsta ne tik vietiniai gyventojai, atvažiuoja žvejų mėgėjų ir iš kitų šalies miestų ir rajonų. Visiems norisi pagauti, o dažnam ir paragauti, vietinių ežerų žuvies. Siekiant gausinti žuvų išteklius intensyviai vykdomi ežerų ir kitų vandens telkinių įžuvinimo darbai.

Ignalinos rajone jau pavasarį vyko intensyvūs įžuvinimo darbai. Pirmieji įžuvinimai buvo atlikti balandžio mėnesį, kai į Ūkojo ežerą išleistas 1 mln. vienetų, į Lušių ežerą – 2 mln. vnt. seliavų lervučių. Pastebima, kad šių žuvų gaudymas pastaraisiais metais tampa vis populiaresnis ir tarp žvejų mėgėjų.

Ežerai praturtėjo ir lydekomis. Gegužę Drūkšių ežere buvo įveista 400 000 vnt., Dysnų ežere – 200 000 vnt., Dysnykščio ežere – 50 000 vnt., Rūžo ežere – 20 000 vnt., Erzveto ežere – 40 000 vnt., Dringio ežere, – 80 000 vnt. paaugintų lydekų (21–26 dienų amžiaus) jauniklių.

Dar du ežerai – Ūkojo ir Šakarvų – buvo įžuvinti Vištyčio sykų paaugintais jaunikliais. Į Ūkojo ežerą Išleista 25 000 vnt., o šį Šakarvų ežerą – 15 000  vnt. šių vertingų žuvų.

Gausinant šalies plėšriųjų žuvų išteklius gegužės pabaigoje sterkais įžuvintas Dysnų ežeras. Žuvininkystės tarnybos Žuvivaisos skyriaus Rusnės poskyrio specialistai į šį ežerą įleido 400 000 vnt. paaugintų sterkų lervučių.

Įžuvinimai buvo atliekami ir paskutinę birželio savaitę. Per dvi dienas paaugintų šamų jaunikliais įžuvinti Drūkšių, Dysnų, Dysnykščio, Lūšių, Ūkojo, Pakaso, Almajo, Baluošo, Šakarvų ežerai.

Utenos RAAD inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas