Nacionaliniame lankytojų centre – pažintis su vilkais

Norintieji išsamiau pažinti vilkus kviečiami birželio 28 dieną 18 val. į Saugomų teritorijų nacionalinį lankytojų centrą Vilniuje, kur apie juos pasakos gamtos apsaugos asociacijos „Baltijos vilkas” nariai, kurie jau dešimt metų domisi ir rūpinasi šiais gyvūnais.

Lietuvoje gyvenantis pilkasis vilkas yra stambiausias iš visų laukinių šuninių šeimos. Vilkai nėra žmogui patogi rūšis, nes jų natūralus elgesys kertasi su žmogaus ūkiniais interesais. Kita vertus, jie yra svarbūs mūsų miškų ekosistemai.
Prieš dešimtmetį įkurtos gamtos apsaugos asociacijos „Baltijos vilkas” pagrindinis tikslas – užtikrinti visavertę Baltijos regiono žinduolių, ypač retų ir nykstančiųjų, apsaugą ir taikų sambūvį su žmogumi. Ji siekia, kad žmogus sugebėtų gyventi ir vykdyti savo veiklą greta gyvybingos ir savo natūralų vaidmenį gamtoje atliekančios vilkų populiacijos.
Ši pažintis su vilkais – dar vienas Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos organizuojamo renginių ciklo „Gamta po stogu” renginys.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas