Talkininkai kviečiami į Nacionalinį miškasodį

Balandžio 8 dieną Generalinė miškų urėdija prie Aplinkos ministerijos kviečia visus miškui neabejingus piliečius, kolektyvus, organizacijas, įmones į visuotinę miško sodinimo talką – Nacionalinį miškasodį. Šitaip prasmingai pažymėti pavasario pradžią bus galima visose VĮ miškų urėdijose.

Anot generalinio miškų urėdo dr. Rimanto Prūsaičio, urėdijų miškininkams pavasarinis miškasodis yra skola miškui, vienas didžiausių ir prasmingiausių miškininkų darbų. Tikimasi, kad vis bandanti sugrįžti žiema iki šventės visiškai atsitrauks ir į gamtos ritmą bus pataikyta. O svarbiausia – kad visi gausaus talkininkų būrio pasodinti medeliai prigytų.
Lietuvos rekordus registruojanti agentūra „Factum” pernai oficialiai patvirtino, kad per pirmąjį Nacionalinį miškasodį 2016 m. balandžio 16 dieną buvo pasodintas iki tol didžiausias miškų plotas – 80,53 hektaro. Per visuotinę talką pernai 42 miškų urėdijose pasodinta beveik pusė milijono medelių.
Šiemet rekordų nebus siekiama, tačiau miškininkai pasirūpins, kad ši talka kiekvienam būtų atgaiva, kad šventė paliktų talkininkams pačių geriausių įspūdžių apie mišką ir miškininkus. Šios šventės iniciatorius, garsus Lietuvos gamtininkas profesorius Tada Ivanauskas siekė, kad visuomenė daugiau bendrautų su miškininkais, susipažintų su jų atliekamu darbu, suprastų miškininko profesijos reikalingumą, saugotų ir mylėtų mišką.
Į Nacionalinį miškasodį galima registruotis kiekvienoje VĮ miškų urėdijoje.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas