Ugnis vis dažniau siaubia gyvenamuosius namus

Per du šių metų mėnesius šalyje kilo 1 442 gaisrai. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, jų padaugėjo 15,4 proc. Gaisruose žuvo 31 žmogus (2016 m. – 37), iš jų 2 vaikai (3), o 32 gyventojai (46) patyrė traumų.

Vasario mėnesį gaisruose žuvo 11 gyventojų, o praėjusių 5-erių metų vasario mėnesį gaisruose žuvusių žmonių vidurkis – 17. Šiemet jau kilo 5 gaisrai, kuriuose žuvo po 2 šalies gyventojus, ir 21 gaisras, nusinešęs po vieną žmogaus gyvybę. Gaisrų metu ugniagesiai išgelbėjo 35 gyventojus, iš jų 3 vaikus, taip pat 134 pastatus, 37 transporto priemones, 114 gyvūnų.
Miestuose žuvo 15 žmonių, o miesteliuose ir kaimo vietovėse – 16. Dėl neatsargaus rūkymo žuvo 11 gyventojų (pernai per tą patį laikotarpį – 14), 7 – dėl krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimų bei gedimų, 5 – dėl neatsargaus žmogaus elgesio su ugnimi, 2 – dėl elektros įrenginių, prietaisų, elektros instaliacijos gedimų, po vieną – dėl dujų, žibalinių, benzininių įrenginių, prietaisų gedimų bei kitų priežasčių. Dar 4 gyventojų žūties priežastys tikslinamos.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas