Startuoja mokinių nuotraukų konkursas „Sveika šeima“

Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) ir Lietuvos spaudos fotografų klubo (LSFK) vadovai pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Šiuo įvykiu prasideda ligonių kasų organizuojamas mokinių nuotraukų konkursas „Sveika šeima”, skirtas Tarptautinei šeimos dienai paminėti. Konkurse svarbiausi vaidmenys atiteks nuotraukų autoriams – mokiniams ir jų darbų vertintojams – spaudos fotografams. Tad jau nuo vasario 15 dienos mokiniai kviečiami fotografuoti ir siųsti nuotraukas.

Konkurso temą atspindi jo pavadinimas – „Sveika šeima”. Nuotraukose gali būti įamžinti tiek šeimos gydytojai, kuriems esame dėkingi už pagalbą, rūpestį ir patarimus, tiek pacientai, pavyzdžiui, šeimos nariai, kurių gyvenime itin daug reiškia šeimos gydytojas. Nuotraukų konkurse kviečiami dalyvauti visi progimnazijų, pagrindinių, vidurinių mokyklų ir gimnazijų mokiniai, išskyrus pradinukus, taip pat profesinio rengimo mokyklų mokiniai.
„Pirmiausia drąsiname mokinius dalyvauti ligonių kasų organizuojamame nuotraukų konkurse. Mums patiems, nuotraukų atrankos komisijų nariams, bus smalsu pamatyti, kaip konkurso temą atskleis jaunimas. Jauniesiems fotografams patariu pirmiausia susipažinti su nuotraukų konkurso taisyklėmis, tuomet fotografuoti ir pateikti konkursui originalių, programomis mažai koreguotų nuotraukų”, – teigė Lietuvos spaudos fotografų klubo prezidentas Jonas Staselis.
Skaitmenines nuotraukas konkursui galima pateikti nuo vasario 15 d. 9 val. iki kovo 31 d. 17 val. VLK interneto svetainėje www.vlk.lt  sukurtoje prieigoje „Moksleivių nuotraukų konkursas „Sveika šeima”. Konkurso dalyviai turi užpildyti trumpą anketą ir pateikti ne daugiau negu vieną nuotrauką. Darbus vertins atrankos komisijos, o laimėtojus numatyta apdovanoti gegužės 12 dieną.
Mokinių nuotraukų konkursas „Sveika šeima” yra skiriamas Tarptautinei šeimos dienai paminėti ir rengiamas siekiant parodyti deramą pagarbą šeimos gydytojui – svarbiausiam medikui, pas kurį skubama ne tik susirgus, bet ir prevenciškai pasitikrinti, siekiant išvengti ligos.

Valstybinės ligonių kasos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas