Tarp žiemojančių vandens paukščių – staigmenos

Sausį saugomų teritorijų direkcijos skaičiuoja žiemojančius vandens paukščius. Jų darbuotojai dažniausiai aptinka didžiąsias antis ir gulbes, bet pasitaiko ir staigmenų. 

Viena didžiausių – didysis baublys Aukštaitijos nacionaliniame parke. Jis buvo pastebėtas, kai tūnojo Sekluočio ežero nendryne. Šiame parke paukščiai stebimi septyniolikoje apskaitos vietų, o jos maršrutai nusitęsia daugiau kaip šimtą kilometrų. Kartais prie vandens properšų gamtininkai aptinka vieną kitą pilkąjį garnį, bet didįjį baublį – pirmą kartą. Sunku nuspėti, kas jam sutrukdė išlėkti į šiltesnius kraštus peržiemoti. 
Žuvinto biosferos rezervate, Žuvinto paežerėje ties prieplauka, sausio pradžioje buvo pastebėtas 20 varnėnų būrelis. Beveik kasmet Žuvinto švendrynuose lieka žiemoti pavienės ilgasnapės vištelės. Sausio viduryje jų pėdsakai rasti trijose skirtingose ežero vietose. 
Daug paukščių liko žiemoti Pajūrio regioniniame parke. Jo darbuotojai sausio 9 d. pajūrio ruože tarp Klaipėdos molo ir Palangos tilto suskaičiavo daugiau kaip 2 tūkstančius 11 rūšių paukščių (kirai nebuvo skaičiuojami). Tarp jų vyravo didieji dančiasnapiai (1 640). Pastebėta ir nemažai klykuolių (195), ausuotųjų kragų (191), ledinių ančių (75). Pavyko pamatyti ir vieną jūrinį erelį. 

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas