„Žalioji savaitė 2017“ – tarsi kulinarinės atostogos

Vokietijos sostinėje Berlyne oficialiai prasidėjusi populiarioji paroda „Žalioji savaitė 2017″ jau nekantriai laukia savo ištikimų lankytojų. Šios amžinai žalios parodos partnerė šiemet yra Vengrija, kviestiniams svečiams iš 100 pasaulio šalių surengusi įspūdingą parodos atidarymo šventę.

Vengrija, parodoje dalyvaujanti jau 45-ąjį kartą, parodos lankytojus šiemet ji pasitinka su šūkiu „Vengrija: turtinga tradicijomis, įvairiapusė, natūrali”. Net 1 600 kv. m stende lankytojai galės daugiau sužinoti apie šį svetingą kraštą bei paragauti pačių įvairiausių tradicinių ir naujų gaminių, gėrimų. Juos pristatys daugiau kaip 30 gamintojų, surengsiančių nepamirštamą šventę akims, ausims ir gomuriui. Vengrai juokauja, kad jų stendas bus tarsi kulinarinės atostogos viduryje Berlyno. Parodos atidarymo metu Vengrijos žemės ūkio ministras Šandoras Fazekašas pabrėžė, kad vengrai didžiuojasi savo tradicijomis, bet taip pat yra modernūs ir pasiruošę iššūkiams.
„Žalioji savaitė” yra reikšmingiausia maisto produktų, žemės ūkio produkcijos ir sodininkystės paroda Vokietijoje, Berlyne vykstanti nuo 1926 m. Šiemet parodoje 66 šalys pristatys daugiau kaip 100 tūkst. produktų iš viso pasaulio. Atsinaujinantys ištekliai, ekologinė žemdirbystė ir jos produktai, prekyba, kaimo plėtra bei sodininkystė ir toliau išlieka parodos prioritetais.
Parodos atidarymo ceremonijoje kalbėję aukšti Vokietijos valdžios atstovai akcentavo, kad žemdirbiai įneša milžinišką indėlį į šalies ekonomiką, kaimo vietoves ir visą visuomenę. Nors ekonominė situacija vis dar sudėtinga, tačiau žemės ūkis neabejotinai yra perspektyvi ateities ūkio šaka. O „Žalioji savaitė” duoda daugelį atsakymų ir parodo kelius pirmyn.
Lietuva parodoje ne tik pristatys natūralius ir ekologiškus gaminius, kurių daugelio receptūros paveldėtos iš senolių, bet ir demonstruos šakočio kepimo, verbų rišimo ir rankdarbių kūrimo procesus. „Reikia įdėti daug pastangų, kad vartotojams įsiūlytum produktą, prie kurio jie nėra pratę, kurio dar neatpažįsta. O Lietuvos stendas visada pritraukia minias lankytojų. Parodoje dalyvaudami 15 metų nesijaučiame naujokais – įgijome ne tik Vokietijos vartotojų pasitikėjimą”, – sako žemės ūkio ministras Bronius Markauskas, šiemet į parodą ir jos metu vyksiančius renginius pirmą kartą atvykęs nebe kaip žemdirbių savivaldos atstovas, o eidamas ministro pareigas.
Prekyba su Vokietija užima svarbią Lietuvos užsienio prekybos žemės ūkio ir maisto produktais dalį. Lietuviškos kilmės produktai sudaro 91 proc. eksportuotų produktų vertės. Eksporto struktūroje pagal šalis Vokietija užima 4 vietą tarp 140 šalių eksporto partnerių, importo – 4 vietą iš 111.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas