Eglučių surinkimo akcijos rezultatai pasiekė rekordines aukštumas

Jau dešimtus metus iš eilės vykusi akcija „Kalėdinė eglutė – namų šilumai” pasiekė rekordines aukštumas. Daugiau nei savaitę trukusios akcijos metu specialiuose konteineriuose visoje Lietuvoje surinkta net 1 222 kubiniai metrai žaliaskarių atliekų, o gyventojų aktyvumas išaugo beveik 40 proc. Palyginimui, praėjusiais metais surinkta 890 kubinių metrų medelių.

„Džiaugiamės, kad su kiekvienais metais prie akcijos jungiasi vis daugiau gyventojų, didėja surenkamų eglučių kiekiai ne tik didžiuosiuose, bet ir mažesniuose Lietuvos miestuose, konteineriuose randama mažiau pašalinių atliekų. Tai tik patvirtina, kad lietuviai tampa vis sąmoningesni, noriai prisideda prie aplinkos tausojimo ir ekologinio gyvenimo būdo. Pavyzdžiui, vien sostinėje šiemet surinkta 755 kubiniai metrai nupuoštų eglučių, o toks kiekis beveik dvigubai viršija praėjusių metų akcijos rezultatus Vilniuje”, – sakė akcijos iniciatorių, ekologinių sprendimų bendrovės „Ecoservice” vykdomoji direktorė Daiva Skrupskelienė.
Aktyvumu išsiskyrė ir kiti Lietuvos miestai – Šiauliuose surinkta 150, Klaipėdoje – 105, Šilutėje – 65 kubiniai metrai kalėdinių eglučių.
Konteinerių buvimo vietos miestuose kaip ir kasmet buvo parenkamos atsižvelgiant į patogumą gyventojams – šalia daugiabučių, prekybos centrų, kultūros namų ir kitų žmonių susibūrimų vietų. Tačiau D. Skrupskelienė pastebi, jog nemaža dalis gyventojų nupuoštas kalėdines eglutes vis dar pasivargina nunešti į specialias surinkimo vietas ir tiesiog palieka šalia konteinerių, laiptinių ar kitose atokesnėse vietose.
„Ši akcija pasitarnavo ir teritorijų tvarkytojams, kurie vietoj to, jog savo ruožtu surinktų ir į atliekų surinkimo aikšteles išvežtų ne vietoje paliktas eglučių atliekas, jas galėjo tiesiog atvežti ir išmesti specialiuose mūsų akcijos konteineriuose. Tikimės, kad kitąmet šiuo ekologišku žaliųjų atliekų tvarkymo pavyzdžiu paseks dar daugiau gyventojų, kurie pasibaigus šventiniam laikotarpiui neskubės išmesti kalėdinių simbolių kur papuola, o jais pasirūpins tinkamai. Taip pat atsižvelgdami į šių metų rekordinį aktyvumą planuojame plėsti akcijos mastą – miestuose atsiras dar daugiau surinkimo vietų, bus statomi didesnės talpos konteineriai”, – apie kitų metų planus pasakojo D. Skrupskelienė.
Šiais metais jubiliejinė akcija „Kalėdinė eglutė – namų šilumai” vyko net trylikoje Lietuvos miestų – Vilniuje, Šiauliuose, Vilkaviškyje, Kazlų Rūdoje, Kybartuose, Širvintose, Šilutėje, Šilalėje, Pagėgiuose, Trakuose, Lentvaryje, Lazdijuose ir Klaipėdoje. Visoje Lietuvoje buvo pastatyti net 39 specialiu akcijos lipduku pažymėti konteineriai, kur gyventojai galėjo atnešti ir tvarkingai palikti atitarnavusias kalėdines eglutes ar jų šakas.
Akcijos metu surinktos žaliaskarių atliekos yra perdirbamos ir virsta ekologišku kuru bei kompostu, taip tausojant gamtos išteklius ir mažinant užterštumą.

„Ecoservice” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas