Pusšimtis bėgikų iš Utenos įveikė „Gyvybės ir mirties kelią“

Praėjusį šeštadienį, sausio 14 dieną, tūkstančiai žmonių dalyvavo jau dvidešimt šeštą kartą vykusiame tradiciniame tarptautiniame pagarbos bėgime „Gyvybės ir mirties keliu”, skirtame žuvusiems Lietuvos laisvės gynėjams atminti. Šiame pagarbos bėgime aktyviai dalyvavo ir Lietuvos šaulių sąjungos plk. Prano Saladžiaus šaulių rinktinės 132 jaunieji šauliai iš Utenos, Anykščių, Troškūnų, Zarasų, Salako, Dusetų, Visagino, Molėtų, Užpalių ir Vyžuonų. Dar 9 šauliai dalyvavo sutinkant bėgikus prie finišo su vėliavomis.

Devynių kilometrų trasoje nuo Antakalnio kapinių iki Televizijos bokšto bėgo per 6 000 bėgikų, atvykusių iš kone 200 įvairių Lietuvos miestų bei miestelių taip pat svečiai iš Baltarusijos, Belgijos, Čekijos, Gruzijos, Ispanijos, Italijos, Japonijos, Jungtinių Amerikos valstijų, Latvijos, Lenkijos, Portugalijos, Švedijos ir Ukrainos. Lietuvos kariuomenei atstovavo per tris tūkstančius karių iš 25 Lietuvos kariuomenės dalinių.
Vyriausias užsiregistravęs bėgimo dalyvis buvo Lietuvos šaulių sąjungos atstovas gimęs 1937 metais. Du užsiregistravę dalyviai bėgime dalyvauja nuo 1992 metų ir šįkart bėgo jau dvidešimt šeštąjį kartą. Šiais metais organizuotas pagarbos bėgimas sulaukė rekordinio dalyvių skaičiaus, kuris net trečdaliu didesnis nei pernai.
Pirmieji bėgimo trasą įveikė keturi bėgikai, kurie finišo liniją kirto draugiškai susikibę už rankų.
Įspūdžiais iš bėgimo „Gyvybės ir mirties keliu” pasidalijo ir sugrįžę uteniškiai. „Kaip ir kasmet, prie memorialo Antakalnio kapinėse pagerbėme žuvusius už Laisvę ir uždegėme žvakutes. 6 Lietuvos piliečiai ir 14 mokiniai ištarė pasižadėjimo ir priesaikos žodžius bei tapo Lietuvos šaulių sąjungos nariais – mūsų rinktinė pasipildė dar 20 pilietiškų narių. Po starto ryškiai žaliais marškinėliais išsiskiriantys šauliai pasklido bėgikų minioje. Bėgimas po priesaikos – savotiškas pasiryžimas įveikti bet kokias kliūtis bet kokiu oru. Prie finišo bėgančiuosius sutiko negalintys bėgime dalyvauti, bet šią akciją palaikantys žmonės. O finišuojantys bėgikai dėkojo už aktyvų sutikimą šypsenomis”, – įspūdžiais pasidalijo Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-os rinktinės vado pavaduotoja, laikinai einanti vado pareigas, Asta Tidikienė,
9 kilometrų distancija bėgikams neprailgo, nors ir sniegas krito, ir po kojomis šlapia masė vertė slidinėti. Net patys jauniausi dešimtmečiai Nojus Pupkis iš Troškūnų ir Lukas Valiauskas, pasipuošę bėgimo medaliais, nesiskundė labai pavargę. Vyriausias rinktinės atstovas Valdas Juodka, distanciją įveikęs jau keturioliktąjį kartą, prisipažino: jei jėgos leis, jis bėgs ir ateityje.
Trys molėtiškiai Gražvydas Kvartūnas, Judita ir Evelina Rameikaitės sausio 14 dieną į savo biografiją įrašė dar po 13 kilometrų – jie dalyvavo 27-ajame pagarbos bėgime aplink Želvos ežerą. Gražvydas Kvartūnas galutinėje įskaitoje užėmė 9 vietą, Evelina Rameikaitė – 3 vietą.
„Džiaugiamės, kad pagerbiant žuvusiųjų už Lietuvos laisvę atminimą, propaguojant aktyvų gyvenimo būdą dalyvavo net 51 uteniškis”, – pasidžiaugė A. Tidikienė.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas