Gulbės ant ledo visai nelaukia žmogaus pagalbos

Pastarosiomis dienomis, kaip ir kasmet, užšąlant vandens telkiniams, Aplinkos ministerija sulaukia gana daug pranešimų apie neišskridusias gulbes. Žmonės, sunerimę jų likimu, skambina tvirtindami, kad šie paukščiai yra prišalę prie ledo, ir reikalauja kuo skubiau vykti jų gelbėti. Tačiau tik retais atvejais, pasak gamtininkų, tas nerimas yra pagrįstas.

Dažniausiai gamtos apsaugos pareigūnai, pagal žmonių pranešimus nuvykę į vietą gelbėti paukščių, rizikuodami gyvybe eina ant ledo, o gulbės pakyla ir nuskrenda arba tiesiog pasitraukia kuo toliau nuo žmonių.
Pastebėjus ant ledo stiprius ir sveikus paukščius, tikrai nereikia skambinti gelbėtojams. Gulbės dar daug kur neskuba išskristi į žiemavietes, nes įprato, kad jas maitina žmonės. Kai kas lesalą neapsisprendusiems migruoti paukščiams neša ir dabar. Įsitikinti, ar gulbės yra sveikos, galima joms nuo kranto pasiūlius lesalo.
Kas kita – sužeisti, paliegę, skristi negalintys paukščiai, kurie pasilieka ant ledo ir tuomet, kai sveikieji išskrenda. Jie negali susirasti maisto, alksta ir šąla. Aplinkos ministerija primena, kad apie visus sužeistus, sergančius gyvūnus, kuriems reikia pagalbos, žmonės turėtų pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas