Kalėdų seneliai vietoj rogių pasikinkė plieninius keturračius

Naujųjų metų išvakarėse dvylika Kalėdų senelių, sėdusių ant savo eikliųjų plieninių žirgų – keturračių, nusprendė Utenos rajono žmonėms padovanoti įspūdingą reginį. Aplankę miesto Kalėdų egles, smagi bendraminčių kompanija viešėjo Antalgėje, Leliūnuose, vaikams dalijo saldainius ir savo šypsenas.

Kad praėjusių metų palydėtuvės būtų prasmingos, Utenos ATV „Purvo Šernai” (kapitonas Gedas Kalinauskas) nusprendė suburti keturračius turinčius bendraminčius, kurie aplankytų kai kurias mūsų rajono vietoves ir tokiu būdu sukurtų šventinį įvaizdį. „Juk kiekvienas prisimename savo vaikystės laikų pasaką „12 mėnesių”, tad mes nusprendėme panaudoti šios pasakos motyvus ir įprasminome 12 Kalėdų senelių”, – apie šios idėjos įgyvendinimą pasakojo G. Kalinauskas, prie šio gražaus uteniškių sumanymo prisijungė ir dalyviai iš Rokiškio, Vilniaus, Šiaulių.
Trumpam stabtelėjusi prie kalėdinių miesto eglių keturračių kolona patraukė prie Leliūnuose bei Antalgėje esančių eglių, o vėliau visi nuburzgė į mišką, kuriame linksmai pasibuvo, pabendravo.
„Purvo Šernai” pasigedo pagrindinio šventės akcento – sniego, kurio šiais metais pagailėjo gamta. „Važiavome kaip vasarą. Juk tenka važiuoti esant -20°C ir nebūna šalta”, – šypsojosi Gedas.
„Purvo Šernai” dalyvauja įvairiose varžybose, kuriose garsina Utenos vardą. Keturračių savininkai dažnai susiburia ir į klampias pelkėtas vietoves, kuriose netrūksta smagių ir įsimintinų pramogų.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas