Utenoje paminėta Tarptautinė neįgaliųjų diena

Pirmąją žiemos dieną Utenoje vyko renginiai, skirti Tarptautinei žmonių su negalia dienai paminėti.
Istorija byloja, kad 1983 metų buvo pradėta aktyviai supažindinti plačiąją visuomenę su neįgaliųjų žmonių problemomis ir kovoti už tai, kad tokiems žmonėms būtų suteiktos vienodos teisės, kad jiems būtų sudarytos sąlygos pritapti visuomenėje. Bemaž po dešimt metų, 1992 m. pabaigoje, Jungtinių Tautų Organizacija paskelbė gruodžio 3-ąją Tarptautine neįgaliųjų žmonių diena, kurios metu būtų organizuojami renginiai, skirti atkreipti dėmesį į pagalbą neįgaliesiems. Utenoje minint Tarptautinę neįgaliųjų dieną Utenos Dievo Apvaizdos parapijos bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios už neįgaliuosius ir jų šeimas, o Utenos kultūros centre vyko tradicinė neįgaliųjų darbų paroda–mugė.

Pirkėjus nuotaikingai pasitiko muzikantai, mugėje šurmuliavo jau pasiilgę vieni kitų kūrėjai. Po mugės šventės dalyviai buvo pakviesti į didžiąją salę, kurioje Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Zita Ringelevičienė, Socialinių reikalų ir sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Inga Šakalienė ir pavaduotoja Rima Lukošiūnienė pagerbė nevyriausybinių organizacijų vadovus ir įteikė mero padėkas ir gėlių žiedus. Vėliau vyko nuotaikingas teatro „Naisių vasara” muzikinis spektaklis.
Gruodžio 3 dieną Utenoje vyks akcija – UAB „Utenos autobusų parkas” miesto maršrutų autobusais, pateikus Neįgaliojo pažymėjimą, neįgaliuosius veš nemokamai.

Utenos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas