Utenoje buvo minima Pasaulinė diena žuvusiems eismo įvykiuose atminti

Lapkričio 20-ą Utenoje, kaip ir visoje šalyje, buvo minima Pasaulinė diena žuvusiems eismo įvykiuose atminti. Sekmadienio rytą į šv. Mišias, kurios buvo aukojamos už žmones, žuvusius kelyje, skubantiems uteniškiams buvo primintos saugaus elgesio kelyje taisyklės, dovanojami atšvaitai, šviesą atspindintys krepšiai, kvapai automobiliams bei kitos priemonės, skatinančios gyventojus elgtis atsakingai ir saugoti savo brangiausią turtą – gyvybę. Prie Utenos Kristaus Žengimo į dangų bažnyčios durų miestelėnus pasitiko VĮ „Utenos regiono keliai” saugaus eismo inžinierė Sandra Dindaitė bei Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai Remigijus Rusteika ir Ignas Matiukas.

Kasmet trečią lapkričio mėnesio sekmadienį Pasaulinė diena žuvusiems eismo įvykiuose atminti tradiciškai minima daugelyje pasaulio valstybių. Pagrindinis šios dienos tikslas – išreikšti solidarumą ir dvasinį palaikymą, skirtą šeimoms, kurios išgyvena netektis dėl keliuose prarastų savo šeimos narių, draugų ar pažįstamų. Kartu siekiama dar sykį atkreipti visuomenės dėmesį į kiekvieno asmeninę atsakomybę už savo elgesį kelyje, Kelių eismo taisyklių laikymąsi, kad būtų išvengta beprasmių aukų. Pasaulinė diena žuvusiems eismo įvykiuose atminti sulaukė Jungtinių Tautų bei Pasaulio sveikatos organizacijų pritarimo. Daugybė šalių kasmet mini šią dieną nuo 2005 metų.
Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos, Lietuvos Vyskupų konferencijos, Susisiekimo ministerijos ir Policijos departamento pasirašytame susitarime dėl saugaus eismo projekto „Saugokime vieni kitus kelyje” vykdymo numatyta šią dieną paminėti bažnyčiose.
Policijos duomenimis, šiemet iki lapkričio 21 dienos mūsų šalyje eismo nelaimėse žuvo 161 eismo dalyvis, praėjusiais metais keliuose gyvybės neteko 205 žmonės. Šiais metais žuvusiųjų skaičius Lietuvos keliuose sumažėjo daugiau nei penktadaliu, tačiau padaugėjo sužeistųjų. Šiemet iki lapkričio 21 dienos mūsų šalies keliuose ir gatvėse buvo sužeista 3 540, pernai – 3 211 žmonių. Pasaulyje kiekvienais metais eismo įvykiuose žūsta daugiau nei milijonas žmonių, 50 milijonų sužeidžiama, daugelis sužeistųjų lieka neįgalūs.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas