Įtampos išvengti neįmanoma, tačiau ją valdyti – būtina!

Yra žinoma, jog žmogus nesąmoningai pasirenka jam tinkančią spalvą, kuri atskleidžia jo psichinę būseną, emocijas ir nuotaikas. Spalvos gydo, aktyvina, ramina ar gerina nuotaiką.

Vykdant projektą „Įtampos valdymas”, įgyvendinti trys „Grojančių dubenų” užsiėmimai, penki šokio judesio terapijos ir penkios dailės terapijos veikos: „Šviesos mandalos” kūrimas, „Sielos koliažas”, „Paveikslų ant šilko kūrimas”, „Intuityvios abstrakčios tapybos užsiėmimas”, o lapkričio 11 d. Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro salėje vyko paskutinis užsiėmimas „Kūryba įvairiais stiliais”. Dailės terapijos specialistė Aušra Šūmakarienė pristatė tapybos su akrilu, naudojant įvairias priemones, metodikas. Piešimas pirštais – malonus ir leidžiantis išgauti lanksčias bei švelnias formas užsiėmimas. Dalyvės laisvai liejo, tepė, maišė dažus, išbandė ne tik šepetukų, bet ir vyno kamštukų, kempinėlių, kamuoliuko, trafaretų, volelių, grandiklių, mentelių ir kitų priemonių paliekamas žymes. Vienas sluoksnis keitė kitą ir paveikslai transformavosi, džiugino, stebino, skleidė užslėptas paslaptis, paprastai sakant – leido užsimiršti ir nusiraminti sieloms. Dalyvės dalijosi įspūdžiais, džiaugėsi naujais atradimais, giliai išjautė sąlytį su spalvomis. Paveiksluose apsigyveno miestai, gėlės, lapai, snaigės, abstraktūs vaizdiniai.
Projektas, finansuojamas iš Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšų, baigėsi. Reziumuojant galima teigti, kad visos veiklos pasiteisino, o žmonės galėjo rinktis sau malonias veiklas. Buvo tokių, kurie dalyvavo visur. Į dailės terapijos užsiėmimus negalėjome priimti visų norinčių.
Po visų renginių žmonės išeidavo šypsodamiesi, ramesni, draugiškesni, atradę naujų idėjų kūrybiškumui skleistis.
„Tokie projektai yra labai reikalingi! Žmonės, pažindami save, kitus ir dalydamiesi meile, šiluma, patirtimi, gauna ir duoda daugiau nei brangūs vitaminai ar vaistai”, – apie šokio judesio terapijos užsiėmimus sakė Jūratė.
„Nesitikėjau, kad bus taip įdomu, šilta ir artima”, – apie šokio judesio terapijos užsiėmimus sakė Vaiva.
„Pailsėjom smagiai, pabendravom nuoširdžiai ir dar naujų žinių sėmėm „ukvačiai“ bei „žingeidžiai“, – Birutė apie Sielos koliažą..
„Nuostabu, labai gera būti čia. Kai Utenoje bus dažniau gongai – būsim laimingi žmonės”, – teigė Jūratė.

Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas