Skatins atsakingai rinktis vaistus

Susirūpinus dėl nepakankamo visuomenės informuotumo apie vaistus ir jų kainas, apie teisėtas vaistų pardavimo vietas bei racionalų vaistų vartojimą, vaistinės kartu su asociacijomis pradeda viešumo kampaniją „Rinkis vaistus atsakingai”.

Jau šią savaitę šalies vaistines pasieks informaciniai bukletai, kokios yra gyventojų teisės vaistinėje. Kampanija siekiama supažindinti visuomenę su tuo, kokią informaciją gali gauti kiekvienas į vaistinę atėjęs gyventojas, patikinti, kad gyventojas gali rinktis vaistus pats, prieš tai gavęs visą reikalingą informaciją apie vaistą ir jo kainą, taip pat, kad kokybiški vaistai parduodami tik vaistinėse. Visi kampanijos dalyviai tiki, jog šis sprendimas padės gyventojams pasirinkti sau tinkamiausius vaistus.
Sveikatos apsaugos ministerijos viceministro Valentino Gavrilovo teigimu, ši ministerijos palaikoma iniciatyva sustiprins geranorišką bendradarbiavimą ir informacijos mainus tarp gydytojų, pacientų ir vaistininkų.
„Vaistų įsigijimas nelegaliose prekybos vietose, neteisingas vaistų vartojimas yra žalingas žmonių sveikatai, o nežinojimas apie skirtingas vaistų kainas neleidžia pasirinkti tinkamo vaisto atsižvelgiant į finansines galimybes. Vaistinės šia iniciatyva geranoriškai imasi papildomai priminti gyventojams, ką jie turėtų žinoti, kad atsakingai pasirinktų vaistą. Tikimės, kad ši kampanija sustiprins gyventojų ir specialistų bendradarbiavimą”, – teigė V. Gavrilovas.
Vaistines pasieksiantys lankstinukai yra pirmoji informacinės kampanijos „Rinkis vaistus atsakingai” dalis.
Socialine ir edukacine iniciatyva siekiama, kad vaistinėse netrūktų informacijos apie gyventojo teises bei ji būtų lengvai pasiekiama. Kampanijos metu bus dalinami švietėjiški lankstinukai ir vaistinėse esančiuose monitorių ekranuose bus rodoma išsami informacija apie šią iniciatyvą. Gyventojas bet kada apie kampaniją galės pasikonsultuoti ir su vaistininkais.
Iniciatyvą palaiko Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, Lietuvos vaistinių asociacija, Nacionalinės vaistų prekybos asociacija, Lietuvos pacientų organizacijų atstovų taryba ir šalies vaistinės: „Benu vaistinė Lietuva”, „Camelia vaistinė”, „Eurovaistinė”, „Gintarinė vaistinė” ir „Norfos vaistinė”.

Lietuvos vaistinių asociacijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas