Kaliekių autobusų stotelė pakeitė savo veidą

Vairuotojai, važiuosiantys pro Vyžuonų seniūnijai priklausantį Kaliekių kaimą, netruks pastebėti, kad čia stovinti autobusų stotelė neatpažįstamai pasikeitė – tapo graži ir spalvinga. Valstybės įmonės „Utenos regiono keliai” kvietimu spalio 12 dieną Kaliekiuose darbavosi saujelė oranžinėmis kepurėmis pasipuošusių Utenos dailės mokyklos mokinių ir pedagogų, kurie stotelę išmargino kelio ženklais. Prasmingos stotelių gražinimo akcijos dalyviai viliasi, kad vairuotojai, iš tolo pamatę ryškiaspalvius kelio ženklius, sumažins greitį.

„Su Utenos dailės mokyklos ir kitų ugdymo įstaigų mokiniais draugaujame jau ne vienus metus. Saugaus eismo tema išmarginome Saldutiškio, Jasonių, Jotaučių autobusų stoteles, – sakė akciją inicijuojančios VĮ „Utenos regiono keliai” saugaus eismo inžinierė Sandra Dindaitė. – Norime atkreipti vairuotojų dėmesį į saugų elgesį kelyje, paskatinti juos pasirinkti leistiną važiavimo greitį. Kaip žinoma, daugiausia eismo įvykių nutinka būtent dėl nesaugaus greičio. Autobusų stoteles pasirenkame atsitiktine tvarka.”

Drauge su dailės mokyklos mokiniais ir juos atlydėjusiais mokytojais Danute Burbiene, Jūrate Mitaliene ir Giedriumi Mazūru Kaliekių kaimo autobusų stotelę gražinusi S. Dindaitė tikino, kad visuomenės palaikymo sulaukianti akcija keistis į gerąją pusę skatina ne tik vairuotojus, bet ir vaikus, kuriems nebekyla minčių terlioti stotelių negražiais užrašais ar piešiniais. „Prieš kurį laiką Jasonių autobusų stotelę dažėme su Rapolo Šaltenio progimnazijos mokiniais, kurie čia laukia mokyklinio autobuso, – teigė saugaus eismo inžinierė. – Smagu, kad vaikai vertina savo bei draugų triūsą ir laukdami autobuso nebeterlioja stotelės sienų.”
Anot dailės mokyklos mokytojo G. Mazūro, mokiniai labai noriai prisideda prie rajono autobusų stotelių gražinimo, yra kupini gerų idėjų. „Mes visada leidžiame vaikams sugalvoti piešinį, kurį vėliau perkeliame ant stotelės sienų. Visos stotelės, kurias išdažėme, atrodo skirtingai. Pavyzdžiui, vairuotojus, važiuojančius pro Saldutiškį, pasitinka avys, pro Jotaučius – katinai, – šypsodamasis kalbėjo G. Mazūras. – Su mokytojais pajuokaujame, kad mūsų autobusų stotelės – gražesnės, įdomesnės nei kitų rajonų.” Mokytojo teigimu, dailės mokyklos bendruomenė savo sugalvotais piešiniais puošia ne tik autobusų stoteles, bet ir miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigų erdves. Mokinių ir jų mokytojų saugumu besirūpinęs Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus specialistas Ignas Matiukas sakė tikintis, kad vairuotojai nuo šiol taps atidesni ir drausmingesni.

Autorės nuotr. 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas