Uteniškės kaimynus stebina neįprastos daržovės

Pavasarį vienoje sėklų parduotuvėje nusipirkusi paprastųjų ilgmoliūgių sėklų, įbėrusi jas į dirvą, uteniškė Genovaitė Masiulienė išaugino neįprasto dydžio daržoves, kurių ilgis siekia net 1,62 m. Moteris, kasdien kantriai matuodama daržovės ilgį, sakė pastebėjusi, kad ilgmoliūgių vaisiai paauga net po 3 centimetrus.

Neįprastas daržoves išauginti panorusi sodų bendrijos „Jovaras” gyventoja Genovaitė ilgmoliūgius pasodino po namo langais. Jie stiebėsi į viršų, lapais užgožė langą, todėl teko juos gerokai aplaužyti. Kasdien paliedavo kavos tirščių, atskiestų vandeniu, taip pat palaistydavo surūgusios žolės mase. Vijokliniai ilgmoliūgiai išaugino tris gigantiškus vaisius, iš kurių vienas, pats didžiausias, siekia 1,62 cm, kitas – 1,20 cm, o trečias – 80 cm. „Norėjosi išbandyti šią naujovę, todėl ir ryžausi pasisodinti. Iš pradžių neatrodė, kad išaugs tokie dideli, tačiau paskui kasdien vis labiau ėmė stebinti neįprastas daržovės ilgumas”, – pasakojo Genovaitė, skaičiuojanti po lapais pasislėpusius ilgmoliūgius, kurie yra įvairiausios formos: vieni ilgi, kiti keistai susirietę. „Svarbiausia, kad jiems augant niekas nekliūtų, mat vaisiai riečiasi”, – paaiškino šeimininkė, kuri nusiskynė mažesnę daržovę ir ją supjausčiusi riekėmis iškepė.
Ilgmoliūgiai stebina ne tik augintoją, bet ir kaimynus, kurie vos ne kasdien užsuka pasižiūrėti šios daržovės, kuri kiemą puoš iki pirmųjų šalnų.
Interneto platybėse apie šią daržovę galima rasti tokios informacijos: paprastieji ilgmoliūgiai yra vienmetė vijoklinė daržovė, išauginanti gigantiškus vaisius. Minkštimas baltas, švelnaus, nekartaus skonio. Vaisiai valgomi kaip aguročiai ar cukinijos. Galima marinuoti, virti, troškinti.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Deimantės Kazokaitės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas