Atrinktas rekordinis skaičius projektų šeimos gerovei stiprinti

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija atrankos būdu įvertino ir atrinko 103 projektus, kuriais finansuos šeimos gerovės srityje dirbančių nevyriausybinių organizacijų veiklą. Tai didžiausias projektų skaičius per devynerius metus.

Nevyriausybinių organizacijų veiklomis bus ugdoma šeimos kultūra ir socialinė šeimos narių tarpusavio atsakomybė bei pagalba, formuojami tėvystės įgūdžiai, plėtojama pozityvių auklėjimo metodų sklaida šeimoje. Projektai prisidės vykdant krizinio nėštumo prevenciją, teikiant pagalbą krizinio nėštumo atvejais, skatins šeimų telkimąsi, teiks pagalbą įveikiant skyrybų krizes, sunkumus dėl įvairių priklausomybių.
Atrinktų nevyriausybinių organizacijų, dirbančių šeimos gerovės srityje, veiklai iš valstybės biudžeto šiemet skirta 316,4 tūkstančius eurų.
Atrenkant projektus prioritetai teikti projektams, kurių pareiškėjai savo veiklas skyrė šeimoms, kurių bent vienas narys yra vaikų globos namų auklėtinis, nepilnamečiams ir jų šeimoms, tėvams, kurių vaikams nustatyta globa (rūpyba), vienišiems tėvams, taip pat krizes, pvz., skyrybas, sunkumus dėl įvairių priklausomybių, išgyvenančių šeimų tėvams, auginantiems vaikus.
Pirmenybė taip pat buvo teikiama pareiškėjams, kurie teiks vaikų užimtumo paslaugas vaikų mokymosi atostogų laikotarpiu ir vaikus įtrauks į savo veiklą ir (arba) projektą įgyvendins kartu su ne mažiau kaip dviem partneriais – pavyzdžiui, su savivaldybės administracija, švietimo įstaiga, esančia toje teritorijoje, kurioje pareiškėjas numatė vykdyti veiklą, ir kt.
Nevyriausybinių organizacijų, dirbančių šeimos gerovės srityje, veiklą Socialinės apsaugos ir darbo ministerija remia nuo 2008 metų. 2015 m. šeimos gerovės projektus įgyvendino 90 organizacijų, dalyvavusių ministerijos skelbtame projektų atrankos konkurse.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas