Apie skulptūrų parką svajojantis G. Mazūras sukūrė dar vieną šedevrą

Uteniškis skulptorius Giedrius Mazūras nesiliauja stebinti aplinkinių: Antalgėje gyvenantis ir tūkstančius idėjų turintis menininkas neseniai įgyvendino dar vieną sumanymą. Kone pusmetį Giedrius lipdė ir dailino uteniškio krepšininko Jono Valančiūno skulptūrą, o šiandien ji puikuojasi netoli keramiko namų, šalia gatvės, ir kasdien pro stiklinę vitriną sveikinasi su pravažiuojančiais žmonėmis ar praeiviais.

Giedrius prisipažino, kad savo sodyboje jis jau seniai troško sukurti skulptūrų parką, skirtą įžymiems žmonėms. „Kiek esu anksčiau sukūręs skulptūrų, nė vienos nebeturiu: visas padovanojau. Šiuo metu nusprendžiau kurti kolekciją iš naujo. Pasitaikė gera proga: artėja Rio olimpinės žaidynės, tad nusprendžiau skulptūrų kūrimą pradėti nuo uteniškių”, – savo idėjas atskleidė Giedrius Mazūras, teigdamas, kad neseniai dienos šviesą išvydusi Jono Valančiūno skulptūra – kol kas vienintelė iš uteniškių garsių žmonių. Anksčiau menininkas buvo nulipdęs Andriaus Užkalnio, Žilvino Grigaičio, o šių metų pradžioje sukurta Benedikto Vanago skulptūra iškilmingai įteikta pačiam lenktynininkui.
Jono Valančiūno skulptūrą antalgiškis menininkas pradėjo lipdyti dar žiemą, nes darbas truko ilgai. „Nulipdžiau Joną, sėdintį krepšinio aikštelėje, galbūt besiilsintį ir stebintį vykstantį žaidimą”, – apie naujojo kūrinio gimimą pasakojo pašnekovas.
Krepšiniu besidomintys uteniškiai nepamiršta ir padėkoti geriausiems žaidėjams. Po pirmadienį Kaune vykusių krepšinio varžybų, kuriose pergalę prieš ispanus nuskynė Lietuvos rinktinė, uteniškis Šarūnas Kunickas, grįždamas namo pro Antalgę, stabtelėjo prie J. Valančiūno skulptūros ir padėkojo už gerą žaidimą.
„Žmonės kieme stato stogastulpius su šventaisiais, o štai mano sodyboje prie gatvės sėdi J. Valančiūnas, kuriuo galima ne tik pasigrožėti, bet ir padėkoti jam”, – juokėsi Giedrius. Jis negali atsakyti, ar apie šį kūrėjo sumanymą žino Jonas, tačiau G. Mazūras šios skulptūros nuotraukas jau yra įdėjęs į socialinį tinklapį.
Į politiką nenorintis veltis antalgiškis prisipažino, kad ateityje tarp skulptūrų tikrai nebus žymių politikų. „Renkuosi tokius žmones, kurie turėtų didelį atspindį visuomenėje ir būtų vertinami abipusiai: vieniems patiktų, o kitiems galbūt nelabai. Tai turi būti spalvinga asmenybė”, – atviravo Giedrius Mazūras, prižadėjęs duoklę atiduoti ir moterims – ateityje jo keramikinių skulptūrų parką papuoš dainininkės uteniškės Augustės Vedrickaitės skulptūra.

G. Mazūro nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas