Lietuviškasis bekelės Dakaras uteniškiams – sunkus, bet įveikiamas

Uteniškis tolimųjų reisų vairuotojas Nerijus Kutka netiki čempionatų ar varžybų dalyvių tvirtinimu, kad svarbiausia – ne laimėti, o dalyvauti. Jis visuomet stengiasi pasiekti pačių geriausių rezultatų, todėl jo gyvenime svarbiausia viską daryti kruopščiai ir iki galo. To moko ir savo sūnų Mantą, su kuriuo vėlų praėjusio šeštadienio vakarą Druskininkuose, šalia Druskonio ežero, kartu su 16 dalyvių lietuviškosios bekelės maratone „4×4 perimetras” įveikė beveik 2 tūkstančių kilometrų trasą. Druskonio ežero pakrantėje pasistatę savo automobilį „Mitsubishi Pajero” abu šio renginio dalyviai iš pradžių negalėjo patikėti tuo, ką organizatoriai paskelbė – maratone uteniškiai užėmė prizinę II vietą.

Praėjusio šeštadienio vakarą, alsuojantį karščiu ir tvanka, po 60 valandų trukusio bekelės maratono dalyvių veiduose atsispindėjo ir nuovargis, ir džiaugsmas: įveiktas nemažas atstumas – beveik 2 tūkstančiai kilometrų aplink visą Lietuvą. Tiesa, laimė šypsojosi tik 12 dalyvių iš 16 startavusių ekipažų, mat kai kurie dėl techninių gedimų paprasčiausiai neįveikė sudėtingos trasos.
Pastebėjęs, kad šioje sunkiausiose šalyje automobilių sporto varžybose, kuriose įtampą atlaiko ištvermingi vyrai, bet technika – ne visuomet, šio čempionato organizatorius Gediminas Grigaitis bekelės čempionatą pavadino lietuviškuoju Dakaru.

Daugiau apie tai skaitykite šeštadienio laikraštyje „Utenos diena”.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas