Patikrinta, kokios kokybės braškėmis prekiaujama

Šiais metais braškių sezono metu Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai mažmeninėje prekyboje patikrino 3,12 t braškių, užaugintų Kipre, Ispanijoje, Lenkijoje ir Lietuvoje. Patikrų metu daugiausiai užfiksuota ženklinimo pažeidimų – buvo klastojamos uogų kilmės šalys, nenurodoma arba klaidingai nurodoma klasė. Tokie neatitikimai sudarė daugiau kaip 80 proc. visų pažeidimų, o kokybės ar saugos pažeidimų – beveik nenustatyta.

Kaip kasmet, vykdant augalinio maisto produktų taršos stebėsenos programą, šiemet atrinkta 18 braškių mėginių pesticidų likučiams nustatyti. Šešiuose mėginiuose buvo rasta pesticidų likučių, tačiau jų kiekiai neviršijo didžiausių leistinų normų. Pesticidų pėdsakų aptikta Lietuvos ir Lenkijos braškių augintojų produkcijoje.
Šiais metais gauta ir mažiau vartotojų skundų dėl netinkamoms prekybos braškėmis. Pernai tokių skundų gauta 20, iš jų pasitvirtino 3, šiais metais iš 13 pasitvirtino 4 skundai. Dviem atvejais prekeiviai braškėmis neturėjo tokiai prekybai būtinų leidimų (dokumentų), o kitais dviem atvejais buvo pateikta klaidinanti informacija apie uogų kilmės šalį ir prekiauta nešvariomis, žemėtomis braškėmis.

VMVT inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas