Dusetiškių fotografių sėkmė nusišypsojo Tokijuje

Japonijoje, viename didžiausių pasaulyje Tokijo fotografijų salone, buvo surengta 76-oji paroda–konkursas – jame 1 293 fotografai iš 37 pasaulio valstybių pateikė 8 657 fotografijas. Iš Lietuvos šeši fotografai buvo pateikę 58 fotografijas. Į šią parodą buvo atrinkti dviejų Lietuvos fotografių – Dusetose gyvenančių klubo „Žalias skėtis” narių, fotomenininkių Normantės Ribokaitės ir Vilijos Visockienės – darbai.

Gamtos fotografų klubo „Žalias skėtis” nariai ne pirmą kartą pelno apdovanojimus Tekančios Saulės šalyje. Tokie medaliai ir katalogai puošia fotomenininkų Algio Jakšto, Rimanto Bikulčiaus kolekcijas. Normantės Ribokaitės apdovanojimų kolekcijoje – tai jau trečias toks prizas.
Šio konkurso apdovanojimai labai solidūs, nes konkursas prestižinis, žinomas visame pasaulyje, turintis gražias ilgametes tradicijas. Fotografijos salonas Tokijuje įkurtas dar 1927 metais, populiarus ir įspūdingas ne tik japonų, bet ir užsienio šalių dalyvių skaičiumi, išsiskiriantis nuostabiomis ir itin aukštos kokybės fotografijomis. Lietuvos fotografai, dalyvaudami tarptautiniuose fotografijos konkursuose, populiarina senas tradicijas turinčią Lietuvos fotografiją, o šiuo atveju ir mūsų nuostabų Lietuvos kampelį – Rytų Aukštaitiją.
Dusetiškėms sėkmę atnešė nuotraukos su žirgeliais. Japonijoje žirgai mylimi nuo seno, o ypač balti – laikė juos šventyklose ir leisdavo dalyvauti religinėse apeigose. Tačiau ir mūsų žemaitukai ne pirmą kartą pelno japonų susižavėjimą.

„Žalias skėtis” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas