Iki sekmadienio Utenoje įsikūrė galvosūkių kambarys

„Užeik į galvosūkių kambarį – išnarpliok ekodetektyvo bylą!”, – tokiu skambiu šūkiu ketvirtadienio rytą uteniškius pasitiko buvusios pieninės aikštelėje įsikūręs pirmasis Lietuvoje mobilus ant ratų įrengtas galvosūkių kambarys „Utenos ekodetektyvas”. Jis yra neseniai bendrovės „Utenos alus” pradėtos aplinkosauginės iniciatyvos „Būk ištikimu gamtos rėmėju” dalis, kuria siekiama paskatinti šalies gyventojus rūšiuoti ir į taromatus priduoti panaudotą tarą.

Utenos centre įsikūręs spalvingas galvosūkių kambarys iki sekmadienio uteniškius kvies suburti komandas ir dalyvauti išbandant save narpliojant „Utenos ekodetektyvo” iššūkius. 5–6 asmenų grupelei patekus į vilkiko puspriekabėje įrengtą kambarį per valandą teks išspręsti daugybę galvosūkių, užuominų, surasti daiktus, o radus paskutinį kodą arba raktą užduotis bus visiškai įveikta.
Kaip portalui udiena.lt teigė „Live Escape Game” projektų vadovas Augustinas Pajeda, jau pirmąją dieną uteniškiai suskubo rezervuoti laiką žaidimui. „Šiandien savo jėgas išbandys penkios komandos. Praėjusią savaitę lankėmės Vilniuje, kur vilniškių susidomėjimas buvo ypač didelis, tad tikimės, kad Utenoje taip pat nebus mažesnis”, – teigė A. Pajeda.
Kaip teigia organizatoriai, kiekvienas, atėjęs į galvosūkių kambarį, gali tapti ežero valymo komandos nariu. Greičiausiai mįsles įveikusiai komandai „Utenos alus” padovanos nardymo kursus ir pakvies į ežero, esančio Utenos rajone, dugno valymo renginį.

Laikraščio „Utenos diena” inf., L. Narčienės nuotr.

Daugiau: dieninės užuolaidos

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas