Gamta skelbia pavasarį ir kviečia keliauti

Gamta paskelbė pavasarį, o Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos (VSTT) kviečia keliauti po ypatingas mūsų krašto vietas – nacionalinius ir regioninius parkus. Saugomose teritorijose pastaraisiais metais įrengta nemažai pažintinių takų, kuriais keliaujant galima pamatyti daug ir įvairių gamtos turtų. Takai pritaikyti lankymui – įrengtos informacinės rodyklės, suoliukai, apžvalgos aikštelės.

Šį pavasarį vertėtų aplankyti naują pažintinį taką, esantį Gražutės regioniniame parke. Salako pažintinis takas – tai istorinį Salako miestelį ir jo apylinkes reprezentuojantis, beveik 5 km ilgio, žiedinis maršrutas. Gamtos takas vingiuoja Luodžio ežero pakrantėse, taip pat pro Salako miestelį ir Salako ozą, ledynmečio suformuotas kalvas. Pažintinio tako rodyklės lankytojus lydės mediniu taku, kuriuo patogu bus eiti tiek šeimoms su vaikais, tiek pagyvenusiems žmonėms. Nuo apžvalgos bokštelio galėsite grožėtis Luodžio ežero panorama, stebėti vandens ir miško paukščius. Pažintinio tako maršrute – Gražutės regioninio parko lankytojų centras su interaktyvia gamtos ekspozicija. Čia sužinosite, kokios šio parko vertybės, kas saugoma, kokiais dar gamtos ir kultūros paveldo maršrutais įdomu keliauti pėsčiomis, dviračiais ar baidarėmis.
Dar vienas įdomus pažintinis takas – Žagarės regioniniame parke. Tai Mūšos tyrelio pažintinis takas, kuris pateko į Lietuvos rekordų knygą kaip ilgiausias pelkėje lentų takas. Jo ilgis – 3605,87 m. Mūšos tyrelio telmologinis draustinis – išskirtinis Šiaurės Lietuvos gamtinis kompleksas, kuris susideda iš aukštapelkės, tarpinio tipo pelkės, žemapelkės, durpynų ir šlapių miškų. Prieš apsilankant Mūšos tyrelio pažintiniame take rekomenduojama pasidomėti apie jį Žagarės regioninio parko lankytojų centre.
Vilniuje kviečiame aplankyti Pavilnių regioninio parko pažintinį taką, kuris prasideda nuo Pūčkorių atodangos. Kauno marių regioniniame parke išties įdomus Arlaviškių kadagyno pažintinis takas, nuo kurio atsiveria puiki panorama į Kauno marias.

Aplimkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas