Per dvi dienas rekordinis margutis nušvis vaiskiomis spalvomis

Ketvirtadienį, kai iki šv. Velykų liko vos kelios dienos, prekybos centre „Aušra” vyko rekordinio kiaušinio marginimas, į kurį įsitraukė ir savo meninius sugebėjimus demonstravo ne tik Utenos kolegijos studentai, bet ir miestelėnai.

„Prašom ateiti ir išbandyti save”, – per pietus minėtame prekybos centre praeivius ragino studentai, tiesdami rankas, kuriuose teptukai ir įvairių spalvų dažai. Tačiau ne visus uteniškius paviliojo šis sumanymas, tad kai kurie mandagiai atsisakė marginti netradicinį margutį ir pasuko savais keliais.
Tačiau atsirado ir drąsesnių bei šventiškai nusiteikusių miestiečių – jie kartu su savo atžalomis ant prekybos centro salėje stovinčių netradicinių kiaušinių smagiai liejo spalvas, piešė gėlės, margino drugelius ar raitė įvairius pavasariškus piešinius.
Kaip portalui udiena.lt sakė Utenos kolegijos Aprangos dizaino ir technologijos studijų programos komiteto pirmininkė Vaida Bartkutė–Norkūnienė, kolegija aktyviai bendradarbiauja su PC „Aušra”, tad čia rengiamos studentų parodos, o šiemet prieš didžiąją pavasario šventę nuspręsta pagaminti kiaušinio formos dekoracijas ir žmones sukviesti jas marginti. „Tai stilizuoti kiaušiniai – Aprangos dizaino ir technologijų studijų programos studentų darbas. Šis neįprastas kiaušinis, kokį dabar matote, pavirs visiškai kitokiu, gražiu ir margu,” – sakė Vaida Bartkutė–Norkūnienė.
Pirmosios dalyvės – Emilija ir Deimantė – džiaugėsi, kad mokyklines atostogas praskaidrinti gali prisidėdamos prie įdomios atrakcijos.
Organizatoriai pirmiems penkiems uteniškiams, panorusiems prisidėti prie kiaušinių marginimo, įsteigė prizus, o visus dalyvius vaišino šokoladiniais kiaušiniais.
Tiems, kurie ketvirtadienį nespėjo sudalyvauti rekordinio kiaušinimo marginimo procese, tai padaryti galės penktadienį, kovo 25 dieną nuo 12 val. PC „Aušra”.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas