Kviečia „Maisto banko“ akcija

Kovo 18–19 dienomis Utenoje rengiama „Maisto banko” akcija. Geros valios žmonės kviečiami solidarizuotis su skurstančiomis šeimomis, socialinių organizacijų globojamais vaikais, neįgaliaisiais, senyvo amžiaus žmonėmis ir aukoti jų maitinimui reikalingiausių ilgo galiojimo produktų.

 

Pernai „Maisto banko” akcijos metu Lietuvos gyventojai skurstantiems paaukojo 425 tonas ilgai negendančių maisto produktų už daugiau kaip 631 tūkst. eurų. Vykdant akciją bendradarbiaujama su 407 socialinėmis įstaigomis ir organizacijomis, maistą prekybos centruose surinkti kaskart talkina 8 tūkstančiai savanorių. Gyventojų apklausos rodo, kad „Maisto banko” akcijose dalyvauja per 40 proc. šalies gyventojų, o pati akcija vertinama kaip viena stipriausių socialinės atsakomybės iniciatyvų šalyje.

Geros valios žmonės kviečiami pirkti ir aukoti miltų, kruopų, makaronų, aliejaus, konservų, kavos, arbatos, konservuotų vaisių ir daržovių, džiovintų vaisių ir kitų ilgai negendančių produktų. Kaip ir kasmet, maisto produktų rinkimas nepasiturintiems vyks didžiuosiuose prekybos centruose. Akcijos Utenoje koordinatorė – Zita Mackevičienė, Utenos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyr. specialistė, tel. 8 389 64013.

Utenos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas