Sergamumas gripu sumažėjo visoje Lietuvoje

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS (ULAC) centro medikai informuoja, jog sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) mažėja visoje Lietuvoje. Praėjusią šių metų savaitę (vasario 15-21 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 80,27 atv./10 tūkst. gyventojų. Tuo tarpu pernai tuo pačiu metu sergančiųjų buvo daugiau – 103,3 atv./10 tūkst.  gyventojų.

Lietuvoje iš 10-ies apskričių sergamumo rodiklis didesnis nei 100 atv./10 tūkst. gyventojų registruotas tik Kauno apskrityje. Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų septintąją savaitę registruotas Utenos administracinėje teritorijoje, o didžiausias – Kauno administracinėje teritorijoje.

Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklį su šeštosios šių metų  savaitės duomenimis, sumažėjęs sergamumas gripu ir ŪVKTI užregistruotas visose Lietuvos administracinėse teritorijose.

Visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę buvo paguldyta 183 asmenys. Iš jų –  87 vaikai. 18 iš hospitalizuotų asmenų paguldyti į intensyviosios terapijos skyrių. Iš viso hospitalizuotos trys nėščiosios. Daugiausia žmonių į ligoninę dėl gripo buvo paguldyta Kauno ir Klaipėdos apskrityse.

2015-2016 m. gripo sezono metu iš viso registruota 12 mirties atvejų: mirė 7 vyrai ir 5 moterys. Mirusiųjų amžius nuo 34 iki 67 metų. Amžiaus vidurkis – 52,8 metų. Jauniausiam mirusiam asmeniui buvo 34 metai (vyras), o vyriausiam – 67 metai (moteris).
Vasario 22 dienos duomenimis, gripo epidemiją yra paskelbusios 23 savivaldybės: Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių miestų ir Alytaus, Druskininkų, Ukmergės, Jurbarko, Lazdijų, Klaipėdos, Telšių, Kretingos, Varėnos, Švenčionių, Prienų, Šakių, Mažeikių, Akmenės, Jonavos, Kauno ir Kėdainių rajonai.

ULAC inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas