Jau prasidėjo priėmimas į neetatinius aplinkos apsaugos inspektorius

Jau prasidėjo šiųmetis priėmimas į neetatinius aplinkos apsaugos inspektorius. Pagrindinis neetatinio inspektoriaus uždavinys – padėti aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnams kovoti su pažeidimais ir užkirsti kelią jiems.

Neetatiniu aplinkos apsaugos inspektoriumi gali tapti kiekvienas ne jaunesnis kaip 18 metų ir nepriekaištingos reputacijos aplinkos apsaugos srityje šalies pilietis. Į šias visuomenines pareigas negali pretenduoti asmenys, kurie teisti už sunkius, labai sunkius nusikaltimus ar nusikaltimus aplinkai ar kuriems per pastaruosius vienus metus įsiteisėjo teismo apkaltinamasis nuosprendis už baudžiamuosius nusižengimus aplinkai, taip pat bausti administracinėmis nuobaudomis už teisės pažeidimus aplinkos apsaugos, gamtos išteklių naudojimo, gamtos srityje.
Vien noro tapti neetatiniu inspektoriumi nepakanka – reikia išlaikyti egzaminus pagal aplinkos ministro patvirtintą programą. Norintieji tapti neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais Valstybinei aplinkos apsaugos tarnybai arba atitinkamo Aplinkos ministerijos regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) vadovui turėtų pateikti motyvuotą prašymą suteikti neetatinio aplinkos apsaugos inspektoriaus įgalinimus, asmenybę patvirtinančio dokumento kopiją ir dvi nuotraukas.
Artimiausias priėmimo į neetatinius aplinkos apsaugos inspektorius komisijos posėdis Utenos RAAD vyks vasario 26 dieną 15 val. (tel. (8 389) 69 662).

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas