Ministerija Nacionalinio diktanto konkurse laimėjusiai klasei dovanos kelionę

Nacionalinio diktanto partnerė Švietimo ir mokslo ministerija kviečia Lietuvos mokyklų ir lietuviškų bendrojo ugdymo mokyklų, lituanistinių mokyklų užsienyje bendruomenes – mokinius, jų tėvelius ir mokytojus – aktyviai dalyvauti jau devintą kartą rengiamame Nacionaliniame diktante, kuris vyks vasario 27 dieną 11 val.

Švietimo ir mokslo ministerija gausiausiai ir aktyviausiai Nacionaliniame diktante dalyvavusiai ir geriausiai parašiusiai klasei skirs prizą – kelionę, o mažiausiai klaidų diktante padariusiems penkiems iš įvairių regionų (užsienyje) mokiniams (trims lituanistinių mokyklų ir dviem bendrojo ugdymo mokyklų) – edukacinę kelionę į Lietuvą.
Pernai ministerijos dovaną – dviejų dienų kelionę po Dzūkiją, – laimėjo Klaipėdos „Vėtrungės” gimnazijos 2 A klasė. Labai aktyviai konkurse dalyvavo Klaipėdos Vytauto Didžiojo, „Aukuro”, Pasvalio P. Vileišio, Tauragės „Versmės”, Šiaulių Saulėtekio, Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijų, Vilniaus licėjaus mokiniai.
Pernai Nacionalinio diktanto konkurse dalyvavo daugiau kaip 3000 mokinių iš daugiau kaip 150 šalies mokyklų.
Iš užsienyje veikiančių mokyklų geriausiai diktantą parašė ir lankėsi Lietuvoje mokiniai iš Rygos, Baltarusijos Pelesos, Maskvos J. Baltrušaičio vidurinių mokyklų, JAV Bostono, Airijos Monaghano, Kaliningrado lituanistinių mokyklų.
Diktante taip pat aktyviai dalyvavo Vokietijos Vasario 16-osios gimnazija, Punsko Kovo 11-osios bendrojo lavinimo licėjus, Kaliningrado lituanistinės mokyklos.
Šiemet, kaip ir pernai, diktanto finalo dalyviai varžysis raštingiausio mokinio, raštingiausio suaugusiojo bei raštingiausio užsienio lietuvio kategorijose.

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas