Vasario 16-ąją kviečia švęsti kitaip

Vasario 16-ąją, Lietuvos Valstybės atkūrimo dieną, Utenoje netrūks renginių šiai svarbiai mūsų šalies datai paminėti. Į šventinius renginius bus įtraukti įvairaus amžiaus gyventojai.

11 val. uteniškiai kviečiami į šv. Mišias už Tėvynę Lietuvą Utenos Dievo Apvaizdos ir Kristaus Žengimo į dangų bažnyčiose.
Pasipuošę tautine atributika mūsų rajono gyventojai kviečiami į Utenio aikštę, kurioje Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-osios rinktinės šauliai kviečia kartu aktyviai minėti Vasario 16-ąją ir dalyvauti akcijoje „AŠ myliu Lietuvą”. „Pasipuoškime tautine atributika ir susirinkime į Utenio aikštę. Praleiskime laiką aktyviai mankštindami smegenis ir kojas”, – ragina šauliai.
12 val. vyks Žuvusių už Lietuvą pagerbimas prie Vytauto apygardos partizanų paminklo Utenio aikštėje.
12.15 val. Komandinių varžytuvių „Lietuvos istorijos pėdsakai Utenoje” startas Utenio aikštėje.
14.50 -15.00 val. komandinių varžytuvių „Lietuvos istorijos pėdsakai Utenoje” finišas Utenio aikštėje.
15.00 val. eisena iki J. Basanavičiaus paminklo, tautinė giesmė.
16 val. Lietuvos Valstybės atkūrimo diena Utenos kultūros centre, kur vyks šventės minėjimas ir Rajono meno ir kultūros premijų įteikimas bei Valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva” koncertas.
Minint Vasario 16-ąją jau dešimtus metus Utenoje organizuojamas tradiciniu tapęs pilietinių dainų ir poezijos festivalis-konkursas „Volunge šauk ąžuole”. Festivalyje-konkurse dalyvaus ugdymo įstaigų mokiniai, ugdymo įstaigų absolventai ir pilietiškumo puoselėjimo idėjoms neabejingi Utenos rajono gyventojai.
Pilietinių dainų ir poezijos festivalis-konkursas ,,Volunge šauk ąžuole” vyks vasario 16 dieną 11 val. Utenos Muzikos mokykloje.

Parengė Lina NARČIENĖ

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas