Ligoniams dovanojo po lašelį gerumo

Vasario 11-ą, minint Pasaulinę ligonių dieną, Utenos ligoninėje vyko neįprasta akcija – Dauniškio gimnazijos mokiniai aplankė šioje gydymo įstaigoje besigydančius ligonius, palinkėjo greičiau pasveikti ir maloniai nuteikė įteikdami savo rankomis pagamintus atvirukus.

Ketvirtadienio rytą visos mokyklos vardu pasveikinę pacientus su Pasauline ligonių diena Dauniškio gimnazijos mokinių tarybos nariai Jurgita Jazbutytė ir Mantas Šapola pasidžiaugė, kad šioji akcija yra tradicinė. Kiekvienais metais šios gimnazijos gimnazistai ligoniams dovanoja lašelį gerumo įteikdami atvirukus. „Anksčiau mūsų mokyklos mokinių tarybos nariai sugalvojo šią akciją, o mes ją tęsiame ir kasmet stengiamės paminėti šią svarbią dieną. Kiek šioje akcijoje dalyvavo mokinių, sunku suskaičiuoti. Kiekvienoje klasėje buvo paraginti pagaminti atvirukus, tad visi norintys galėjo piešti, spalvinti ar originaliai gaminti atvirukus, o juose užrašyti palinkėjimus ligoniams”, – kalbėjo Jurgita, kuri kartu su Mantu išdalijo apie 100 spalvingų atvirukų ligoninėje besigydantiems Utenos apskrities ligoniams. Juos lydėjo Utenos ligoninės direktorius Dalius Drunga ir direktoriaus pavaduotoja slaugai Jūratė Stankevičienė.
Sulaukę besišypsančių gimnazistų palatose gulintys ligoniai atsidėkojo šypsniu. „Juk svarbu, mums, ypač vyresnio amžiaus žmonėms, sulaukti dėmesio iš jaunų žmonių”, – šypsojosi Terapiniame skyriuje besigydanti Janina. Tačiau daugelis pacientų sąžiningai prisipažino pamiršę šią datą arba apskritai nežinoję apie tai. Jadvyga teigė pamiršusi, kad vasario 11 dieną minima Pasaulinė ligonių diena. „Labai malonu, nustebino mane mokiniai. Esu patenkinta”, – portalui udiena.lt sakė Jadvyga.
Gydymo įstaigos vadovo D. Drungos nuomone, labai svarbu yra tai, kad ligonių nepamiršta jauni žmonės. „Juk stacionare gydosi daugiau vyresnio amžiaus žmonės, o jaunimas prisideda prie gerumo”, – sakė direktorius, dėkodamas gimnazistams už šią gražią ir prasmingą akciją.
Vasario 11-ą Pasauline ligonių diena paskelbė Jonas Paulius II 1992 metais – nuo tų metų ši diena minima krikščioniškose šalyse.

Laikraščio „Utenos diena”, V. Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas