Ligonių kasos kviečia piešti šeimos gydytoją ir dalyvauti konkurse

Ligonių kasos skelbia vaikų piešinių konkursą „Mano šeimos gydytojas”, kuriame kviečia dalyvauti visus Lietuvos pradinukus. Konkursas prasidėjo vasario 1 dieną ir tęsis iki kovo 31 dienos.

Panevėžio teritorinė ligonių kasa (TLK) šiame konkurse ragina aktyviai dalyvauti ir Panevėžio, Utenos apskričių pradinių klasių mokinius. Tereikia ant balto lapo nupiešti savo šeimos gydytoją ir pavaizduoti, kaip jis gydo mamą, tėtį, brolį, sesę, močiutę, senelį, tetą ar dėdę…
Piešinius prašome atnešti į Panevėžio TLK arba jos atstovams rajonuose (į TLK atstovą kreiptis tame rajone, kuriame yra mokykla), taip pat juos galima atsiųsti paštu, perduoti TLK per savivaldybės švietimo skyrių, visuomenės sveikatos biurą. Viename voke gali būti ir vieno pradinuko, ir visos klasės ar mokyklos pradinukų darbeliai, o kiekvieno piešinio kitoje pusėje būtina užrašyti jo autoriaus vardą, pavardę, klasę ir mokyklos pavadinimą bei adresą. Vienas dalyvis konkursui gali pateikti tik vieną piešinį.
Darbus vertins atrankos komisijos, o nugalėtojai ir prizininkai bus apdovanoti: 5 prizininkams šalies mastu bus įteikti specialieji ligonių kasų prizai ir ne mažiau kaip 60 nugalėtojų bus paskatinta dovanomis.
Prizininkai galės pasijusti tikrais dailininkais – jų darbeliai bus atspausdinti spaustuvėje, kur pavirs atvirlaiškiais. Šie atvirlaiškiai primins visiems – sveikiems ir sergantiems – apie tai, koks svarbus kiekvienos šeimos sveikatai yra šeimos gydytojo vaidmuo. Atvirlaiškiai pakvies tėčius ir mamas, močiutes ir senelius, broliukus ir sesutes ar kt. artimuosius apsilankyti pas šeimos gydytoją ir pasitikrinti sveikatą.
Ligonių kasos kviečia tėvelius ir pradinukų mokytojus: paraginkite mažuosius dalyvauti piešinių konkurse „Mano šeimos gydytojas”! Konkursas yra ligonių kasų socialinės akcijos „Sveika šeima”, skirtos Tarptautinei šeimos dienai paminėti, dalis. Ši diena minima gegužės 15-ąją, tad gražiausių darbų autoriai bus apdovanojami šventės išvakarėse – antrąją gegužės savaitę.
Pasak Panevėžio TLK direktoriaus Jono Narbuto, suaugusieji dažnai labiau rūpinasi vaikais, o patys pasitikrinti sveikatos neprisiruošia, neranda laiko, atidėlioja. Tikimasi, kad nuoširdus vaikų priminimas apsilankyti pas šeimos gydytoją sulauks geranoriško jų šeimos narių atsako, o tokiu būdu paskleista informacija apie nemokamas šeimos gydytojo ir kitas sveikatos priežiūros paslaugas bei ligų prevencijos programas pasieks daugelį šeimų.
„Pastebime, kad pacientai per mažai linkę pasitikėti šeimos gydytojais ir neretai mano, jog gydytojai konsultantai gali geriau nustatyti diagnozę ar skirti gydymą. Ne visi, ko gero, žino, kad šeimos gydytojai turi tikrai didžiulių kompetencijų ir gali tiksliai nustatyti daugelį ligų, atlikti daugelį tyrimų, apmokamų Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis, ir pan. Tad pasitikėjimą šeimos gydytojais būtina skatinti”, – įsitikinęs J. Narbutas.
Vaikų piešinių konkursas „Mano šeimos gydytojas” yra ligonių kasų socialinės akcijos „Sveika šeima”, skirtos Tarptautinei šeimos dienai paminėti, dalis. Ši diena minima gegužės 15 dieną, o gražiausių darbų autoriai bus apdovanojami šventės išvakarėse – antrąją gegužės savaitę. Piešinių konkurse pradinių klasių mokiniai per dailę išreikš supratimą apie sveiką šeimą, taip pat atkreips visuomenės dėmesį į šeimos gydytoją kaip į visiems šeimos nariams svarbiausią mediką, pas kurį skubama ne tik susirgus, bet ir pasitikrinti, siekiant išvengti ligos. Pradinukai primins, kad už apdraustiesiems Lietuvoje teikiamas šeimos gydytojo paslaugas mokėti iš savo kišenės nereikia – už šias paslaugas sumoka ligonių kasos PSDF biudžeto lėšomis.

Panevėžio TLK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas