Naujus metus savo riksmu pasveikino trys naujagimiai

Naujųjų metų pradžia net trims šeimoms tapo ypač džiugi: per pirmąsias šių metų dienas Utenos ligoninėje pasaulį savo riksmu pasveikino trys naujagimiai – vienas berniukas ir dvi mergaitės.

Sausio pirmoji Utenos ligoninės Akušerijos ir ginekologijos skyriuje buvo rami, tačiau sausio 2 dieną čia pasaulį išvydo du naujagimiai, o sausio trečiąją – dar vienas.
Snieguotą ir šaltą sausio 2-os popietę, 16.51 val., pasaulį išvydo 3450 g ir 51 cm berniukas – po Cezario gimęs Edvinas. Tai antroji Robertos ir Sauliaus Zakarauskų atžala – Dičiūnų kaime gyvenanti sutuoktinių pora jau augina dukrelę Eidvilę. Sūnelį sūpuojanti Roberta džiaugiasi, kad jis pasaulį išvydo ypač svarbią dieną – nuo šiol sausio 2-ą savo gimtadienius švęs ne tik tėtis Saulius, bet ir jo sūnus.
Zarasiškė Ligita Stasiulionienė, šiuo metu gyvenanti Utenoje, pirmagimės Elitos susilaukė taip pat sausio 2 dieną, apie 23 valandą. „Tai pirmasis mano vaikas. Iš pradžių buvo manyta, kad gims praėjusiais metais, mat gydytojai pranašavo tai, jog gimdyti gali tekti gruodžio 28–30 dienomis. Labai norėjau pagimdyti sausio 1 dieną, mat tądien mano vyras švenčia gimtadienį”, – pasakojo prie savęs naujagimę glausdama mama Ligita. Jauni tėvai pirmagimei vardą rinkosi iš dviejų – Elitos ir Vilties. Po ilgo gimdymo pasaulį savo riksmu pasveikinusi mažylė svėrė 3650 gramų.
Sausio 3 dieną pagimdė ir uteniškė Loreta Markūnė – jai gimė 3160 g ir 50 cm dukrytė Luknė. Nors gydytojų skaičiavimais Luknė gimti turėjo šiek tiek vėliau, sausio 8 dieną, mama Loreta sakė jautusi tai, kad vaikelis į pasaulį ateis anksčiau. „Taip ir atsitiko, gimė šių metų pradžioje”, – pasidžiaugė gimdyvė, auginanti sūnų.
Utenos ligoninės Akušerijos ir ginekologijos vyr. ordinatorė gyd. ginekologė Birutė Blažienė portalui udiena.lt sakė, kad praėjusiais metais gimė 269 kūdikiai, o 2014 metais – 278. „Man asmeniškai praėję metai nebuvo patys geriausi. Visko buvo…”, – trumpai prasitarė praėjusius metus apžvelgdama gydytoja, tačiau į klausimą, kodėl 2015-ieji nebuvo patys geriausi, ji nenorėjo atsakyti.
Nuo praėjusių metų vasaros šiame skyriuje dirbanti gydytoja neonatologė Renata Fiodorovienė teigė, kad 2015-ieji jai buvo geri. „Kelis metus iš eilės situacija išlieka labai vienoda, mat gimdymų skaičius panašus. Tikiuosi, kad šiais metais padaugės gimdymų. Moterys, jau gimdžiusios Utenos ligoninėje, savo gerąja patirtimi pasidalija su kitomis, todėl tikiuosi, kad gimdyvių skaičius tiks augs”, – savo lūkesčiais pasidalijo medikė.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Linos Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas