„Pienas vaikams“ vaišina vaikus sveiku maistu

Pieno produktų vartojimo vaikų ir švietimo įstaigose paramos programa „Pienas vaikams” Lietuvoje taikoma jau dešimt metų. 2015–2016 mokslo metų paramai už pieną vaikams skirta 4621041 Eur lėšų. Limitas vienam vaikui per mėnesį siekia 2,47 Eur.

Pagal „Pienas vaikams” programą vaikų ugdymo ir švietimo įstaigoms tiekiamas geriamasis pienas, pienas, pagardintas šokoladu, jogurtas, kefyras, švieži varškės sūriai ir sūreliai, kitokie sūriai.
Minėtųjų mokslo metų programoje dalyvauja 282 paramos gavėjai, iš jų savarankiškai – 112 lopšelių-darželių ir darželių, 60 mokyklų-darželių, mokyklų ir gimnazijų, 6 vaikų globos namai, taip pat dalyvauja 104 bendrovės, individualios įmonės, kurios aptarnauja švietimo įstaigas.
Iš viso paramoje „Pienas vaikams” dalyvauja 623 lopšeliai-darželiai ir darželiai, 941 mokykla-darželis, mokykla, gimnazija, 16 vaikų globos namų. Pieno produktų gauna 214 460 vaikų,
Programa parengta siekiant pagerinti vaikų ir mokinių mitybą, ugdyti pieno produktų vartojimo įpročius, skatinti pieno produktų vartojimą, sumažinti disbalansą pieno produktų rinkoje.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas