Nauji REGIA įrankiai gyventojams

REGIA arba regionų geoinformacinės aplinkos paslauga yra patogus įrankis, sukurtas specialiai savivaldybėms – jų gyventojams, tarnautojams bei jose veikiančiam verslui. Utenos rajono savivaldybė 2012 metais buvo viena iš penkių Lietuvos savivaldybių, pirmųjų pradėjusių naudoti ir pildyti www.regia.lt interaktyvų žemėlapį.

2015 m. spalio mėnesį pradėjo veikti nauji REGIA įrankiai, kurie gyventojams leidžia patiems per REGIA bendrauti su vietos valdžia ar paslaugų tiekėjais. Gyventojai gali žemėlapyje pažymėti problemas ar poreikius: tvarkytinas, bei savivaldybės priežiūros reikalaujančias teritorijas, avarines situacijas, kelių dangos problemas ir pan. Pranešimai suskirstyti į septynias temas: ekologija, keliai (gatvės, šaligatviai), komunalinis ūkis, miesto apšvietimas, transportas, statyba, teritorinis planavimas, kita.
Utenos rajono savivaldybė taip pat yra įjungusi gyventojų pranešimų paslaugos galimybę, kuria naudodamiesi gyventojai interaktyviame žemėlapyje gali pažymėti pastebėtas problemas. Pranešimus interaktyviame žemėlapyje matys seniūnijų seniūnai, atsakingi atskirų sričių savivaldybės skyrių specialistai, kurie įvertins pranešime pateiktą problemą, kartu su savivaldybės įmonėmis organizuos jos sprendimą ir informuos gyventoją apie situaciją.
REGIA žemėlapyje gyventojai ras informaciją apie juos dominančius nekilnojamojo turto objektus, jų adresus, vertę bei juose veikiančias įmones, įstaigas ir organizacijas. Sužinoti bet kurio žemės sklypo mokestinę vertę ar jo priskyrimą apleistos žemės plotams galima interaktyviame žemėlapyje pasirinkus duomenų sluoksnį „Nekilnojamojo turto vertės ir apleistos žemės”. Informacija apie apleistus žemės naudmenų plotus parengta remiantis naujausiais Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos duomenimis.

Utenos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas