Ilgiausio žaislo rekordas ir kamštelių baseinas

Per konkurso „Kamštelių vajus’2015″ finalinį renginį PLC „Panorama” vyko ilgiausio plastikinio žaislo iš butelių kamštelių vėrimas ir Lietuvos rekordo fiksavimas. Buvo suverta 266, 60 m ilgio gyvatė, kuri svėrė daugiau nei penkiasdešimt kilogramų. Ilgiausią žaislą gamino Vš Į „Balsių darželis”. Gyvatei pagaminti buvo sunaudota 26600 kamšteliai.

2015 metų gegužės mėnesį užfiksuotas Lietuvos rekordas – virš 48 metrų suverta virvė – gyvatė. Balsių darželio darbuotojų ir vaikų suverta virvė beveik penkis kartus pralenkė ankstesnį rekordą.
Darželio darbuotojos pasakoja, kad kamštelius rinko jau nuo pavasario. Ir vaikai, ir darželio kolektyvas nešė visus rastus ar namuose panaudotus kamštelius, tačiau darželis nėra labai didelis – jį lanko keturiasdešimt vaikų ir surinkti konkursui „Kamštelių vajus” kelis šimtus kilogramų kamštelių jie nesiryžo – paskaičiavę savo jėgas nusprendė verti ilgiausią virvę iš kamštelių ir siekti Lietuvos rekordo.
Balsių darželio direktorė Deimantė Šatkauskienė pasakojo: „Prie virvės atsiradimo prisidėjo ir tėveliai – jie kamšteliuose pragręžė skylutes. Pats darbų įkarštis prasidėjo paskutinę savaitę – kai auklėtojos Svetlana Bystronovskaja, Larisa Adžgauskienė, Justina Tarasevič ir kitos darželio darbuotojos ėmėsi gaminti ilgiausią virvę iš plastikinių kamštelių. Šis užsiėmimas, lavinantis smulkiąją motoriką, ypač patiko darželio vaikučiams – jie taip pat labai aktyviai įsitraukė į šį procesą. Kamšteliai buvo naudojami ir užsiėmimų metu – mokėmės spalvas, formas, dydžius; rūšiavome ir grupavome, skaičiavome, svėrėme ir matavome, dėliojome paveiksliukus, naudojome kamštelius rytinės pėdučių mankštelės metu, o žaisdami maudėmės kamštelių jūroje.”
Finalinio renginio „Kamštelių vajus 2015″ metu prie ilgiausios kamštelių virvės prisidėti galėjo kiekvienas praeivis ar dalyvavęs renginyje. Virvė buvo prailginta dar dvylika metrų.
Šiuo metu ilgiausias plastikinis žaislas Lietuvoje yra eksponuojamas meninių darbų iš plastikinių butelių kamštelių parodoje Vilniuje, PLC „Panorama” II a galerijoje. Ten jį bus galima apžiūrėti iki lapkričio 4 dienos. Po to gyvatė tęs savo kelionę ir lapkričio 6 – 8 dienomis džiugins parodos „Vaikų šalis” lankytojus – ja bus apraizgytas milžiniškas kamštelių baseinas ir Ekoakademijos erdvė. Parodos lankytojai galės ne tik pasigrožėti Lietuvos rekordu, bet ir taškytis, „maudytis” kamštelių baseine, o teisingai atlikę įvairias rūšiavimo užduotis, pasidarę rankdarbį ar sukūrę mozaiką iš kamštelių gaus Ekoakademijos baigimo pažymėjimą.
„Ketvirtus metus organizuoju konkursą „Kamštelių vajus”. Jis tapo žinomas visoje Lietuvoje ne tik dėl to, kad jau surinkom ir pridavėm perdirbti daugiau nei dvidešimt dvi tonas niekam nereikalingų, labai smulkių šiukšlių, bet ir dėl to, kad plastikiniai kamšteliai yra puiki priemonė vaikų lavinimui ir žaidimams. Prieš atiduodami surinktus kamštelius perdirbimui vaikai su jais žaidžia savo įstaigose. Jiems patinka ne tik juos skaičiuoti, dėlioti pagal spalvas, bet ir įgriūti į kalną supiltų kamštelių. Šiemet palikome dalį surinktų kamštelių vaikų pramogos ir per parodą „Vaikų šalis” įrengsime baseiną, tik jame bus ne burbuliukai, o kamšteliai. Tėvai, norintys klausytis paskaitų ar ramiai apeiti parodą, galės palikti savo vaikus – mes organizuosime jų priežiūrą,” – pasakojo konkurso „Kamštelių vajus” organizatorė Birutė Jakučionytė.

Organizatorių inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas