Lietuvos darbo biržos projektas atvėrė naujus kelius tūkstančiams bedarbių

Darbo rinkoje sunkumų patiriantiems beveik 29 tūkst. bedarbių projektas „Išlik darbo rinkoje” suteikė naujų galimybių pradėti savo darbinę veiklą. Beveik dvejus metus projekto metu bedarbiai galėjo įgyti paklausias darbo rinkoje profesines kvalifikacijas arba įtvirtinti reikalingus įgūdžius tiesiogiai darbo vietoje.

Kas antras įsidarbino

Kvalifikacijos neturintiems ir darbo įgūdžių stokojantiems darbo ieškantiems žmonėms šis projektas padėjo tapti konkurencingais darbo rinkoje. Nuolatinį darbą jau turi kas antras projekto dalyvis. Daugiausia jų įsidarbino didmeninės ir mažmeninės prekybos, apdirbamosios gamybos ir statybos sektoriaus įmonėse. Iš 16 tūkst. jau darbą turinčių projekto dalyvių daugiau kaip 12,2 tūkst. liko dirbti įmonėse, kur darbo biržai remiant buvo įdarbinti subsidijuojant ar įgijo darbo įgūdžių. Lietuvos darbo biržos direktoriaus Vido Šlekaičio tvirtinimu, darbo rinkoje sunkumų patiria vyresnio amžiaus žmonės, patirties neturintis jaunimas ir ilgalaikiai bedarbiai dėl prarastų gebėjimų, žemo pasirengimo ir socializacijos problemų. „Tikiuosi, kvalifikacinių gebėjimų atstatymas ir naujų kompetencijų įgijimas bus postūmis jiems siekti aktyvumo profesinėje srityje ir garantuos ilgesnį įsitvirtinimą darbo rinkoje”, – pabrėžė Lietuvos darbo biržos vadovas.
Skirtinguose Lietuvos regionuose projekto veiklose dalyvavo 5,4 tūkst. vyresnio amžiaus bedarbių, 6,4 tūkst. ilgalaikių, 10,4 tūkst. jaunimo iki 29 metų ir 6,6 tūkst. įspėtų apie atleidimą iš darbo darbingų asmenų.
Nekvalifikuotiems bedarbiams ir įspėtiems apie atleidimą iš darbo asmenims buvo suteiktos galimybės įgyti profesinę kvalifikaciją. Atsižvelgus į vietos darbdavių poreikius, naujas profesines kvalifikacijas įgijo daugiau kaip 4 tūkst. darbo ieškančių žmonių. Vairuotojų, medienos apdirbėjų, slaugytojo padėjėjų, krautuvų vairuotojų ir pardavėjų profesinio mokymo programos iš daugiau nei kelių šimtų siūlomų buvo vienos populiariausių ir paklausiausių visuose Lietuvos teritorijose.

Utenos rajone

Aktyviausi darbdaviai Utenos rajono teritorijoje, įdarbinę daugiausia projekto dalyvių – UAB „Rokiškio pieno gamyba”, UAB „Lorinda”, UAB „Umaras”, AB „Umega” ir UAB „Aukštaitijos traktas”. Projekto „Išlik darbo rinkoje” metu buvo įgyvendinamos ir trys remiamo įdarbinimo priemonės – įdarbinimas subsidijuojant, darbo įgūdžių įgijimo rėmimas ir darbo rotacija. Daugiausia buvo įdarbintų subsidijuojant – 350 bedarbių atnaujino darbinę patirtį dirbdami pardavėjais, pardavimo vadybininkais, administratoriais, virėjais, automobilių šaltkalviais ir barmenais. Darbo įgūdžius įgijo arba turimus atnaujino 54 automobilinio krautuvo vairuotojų, bendrosios praktikos slaugytojų, virėjų ir kosmetologų. Darbuotojus tikslinių atostogų metu pakeitė pagal darbo rotacijos priemonę keturi pardavėjai ir administratorius. Pasibaigus projektui, nuolatinį darbą turės 285 bedarbiai. Profesinio mokymo programoje dalyvavo 28 Utenos rajono gyventojai, iš jų 14 kėlė savo kvalifikaciją ar persikvalifikavo, tai padėjo jiems išsaugoti esamas darbo vietas.

Lietuvos darbo biržos įgyvendintuose Europos socialinio fondo lėšomis finansuotuose projektuose pagal 2007–2013 m. Žmogiškų išteklių plėtros veiksmų programą dalyvavo 268 tūkst. bedarbių, iš jų kas antras turi nuolatinį darbą.

Lietuvos darbo biržos Komunikacijos skyrius, tel. (8 5) 236 0799.

Utenos darbo biržos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas