Utenoje viešėjo garsus krepšininkas Šarūnas Marčiulionis

Su Utenos rajono savivaldybės valdžia Utenoje susitikęs garsus šalies krepšininkas Šarūnas Marčiulionis negailėjo gražių žodžių Utenai, kurioje ypač sparčiai plėtojama sporto infrastruktūra. Šio vizito metu užsimezgė glaudus rajono savivaldybės ir Š. Marčiulionio bendradarbiavimas.

Spalio 21 dieną Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas susitiko su garsiuoju Lietuvos krepšininku Šarūnu Marčiulioniu. Susitikti su meru kartu atvyko ir sporto konsultantė Laura Eidukevičienė.
Garsusis krepšininkas pirmiausia merui įteikė filmo („Kita svajonių komanda”) kompaktinį diską. Tai 2012 metais JAV sukurtas dokumentinis filmas apie Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės 1992 m. Barselonoje iškovotą bronzos medalį. Š. Marčiulionis pasidžiaugė Utenoje sukurta ir išplėtota sporto infrastruktūra.
Susitikime buvo kalbama ne apie krepšinį. Šarūnas Marčiulionis Dubingiuose rengia lauko teniso aikštelių kompleksą ir deda pastangas lauko tenisą paversti ne tik vasaros sportu. Tam reikia dengtų teniso aikštelių, kuriose ir žiemos metu būtų galima užsiimti šiuo sportu. „Į jus kreipiamės, kaip į Utenos regiono plėtros tarybos pirmininką, – sakė Laura Eidukevičienė, – ir kviečiame bendradarbiauti Dubingiuose rengiant lauko teniso kompleksą.” Pasak mero, Utenos regiono plėtros plane 2014–2020 m. sporto infrastruktūros plėtojimui lėšų nėra numatyta – Europos Sąjungos struktūriniai fondai lėšų naujų sporto objektų statybai neskiria. Bet bendradarbiauti su Šarūnu Marčiulioniu bei dalintis sporto infrastruktūros plėtros patirtimi neatsisako Utenos rajono savivaldybė. Svečiai džiugiai priėmė palankų mero sprendimą dėl bendradarbiavimo.

Laikraščio „Utenos diena” ir Utenos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas