Susitikime – dar kartą apie senosios Sudeikių mokyklos pastatą

Šią savaitę Utenos rajono savivaldybėje lankėsi kraštiečiai: Lietuvos miškininkas ekologas, aplinkosaugininkas  dr. Romas Pakalnis ir operos solistas, muzikantas Gediminas Pamakštys.

Garbūs svečiai susitiko su Utenos rajono savivaldybės meru Alvydu Katinus, mero patarėju Henriku Zabiela. Susitikime taip pat dalyvavo Sudeikių seniūnas Virginijus Gaižauskas, Administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjo pavaduotoja, vykdanti skyriaus vedėjo funkcijas Danutė Šimonėlienė.
Susitikimo tikslas – aptarti senosios Sudeikių mokyklos pastato likimą ir galimybes jį perduoti Sudeikių bendruomenei.
Senoji Sudeikių mokykla pastatyta 1934 metais. Pastačius naująją, senajame mokyklos pastate buvo įkurtas bendrabutis. 2013 m. senasis mokyklos pastatas buvo įtrauktas į Kultūros vertybių registrą. 2015 m. balandį senasis pastatas įrašytas į parduodamų viešojo aukciono būdu sąrašus.
Svečiams susitikime buvo pabrėžta, kad vienintelis būdas išsaugoti kultūros vertybę – senąjį mokyklos pastatą – jį privatizuoti. „Nupirkę pastatą viešojo aukciono būdu naujieji savininkai turės jį rekonstruoti, prižiūrėti, tvarkyti. Tokios avarinės būklės, kokios jis yra dabar, laikyti negalės, – sakė meras. – O atiduoti bendruomenei nematome jokių galimybių. Deja, finansavimo šaltinio pastato renovacijai Savivaldybė neturi ir neturės.”
Pasak Romo Pakalnio, džiugu, kad nutarta tokiu būdu pastatą atgaivinti, o ne nugriauti. Reikia tikėtis, kad senąją mokyklą būsimi savininkai prikels naujam gyvenimui.

Utenos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas