Prasideda akcija „Medžiok saugiai“

Spalio 15 dieną aplinkosaugininkai pradeda medžioklės taisyklių pažeidimų prevencijai skirtą akciją „Medžiok saugiai”. Ji tęsis iki gruodžio 15 dienos.
Akcijos metu aplinkosaugininkai kartu su miškų urėdijų, Valstybinės miškų tarnybos, policijos pareigūnais ir neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais tikrins, ar medžiotojai racionaliai naudoja medžiojamųjų gyvūnų išteklius, medžioja saugiai ir ar atsakingai tvarko medžioklės dokumentus.

 

Aplinkosaugininkai primena, kad spalio 15 dieną baigiasi stirnų patinų medžioklės sezonas. Šiuo metu galima medžioti šernus, barsukus, bebrus, taip pat briedžius, tauriuosius elnius ir kt. laukinius gyvūnus. Atkreiptinas dėmesys, kad elninių žvėrių patinus gali medžioti tik medžiotojai, turintys selekcininko kvalifikaciją.
Medžioklės taisyklės numato, kad už medžiojimą ar buvimą medžioklės plotuose su šiai veiklai naudojamais įrankiais neturint tam teisės gresia bauda iki 1 737 Eur. Iš pažeidėjo taip pat gali būti konfiskuoti ir pažeidimo padarymo įrankiai. Neteisėtai sumedžioto licencijuojamo gyvūno gabenimas ir dorojimas užtraukia 868–1 737 Eur baudą. Iš pažeidėjo taip pat gali būti atimta teisė medžioti nuo 1 iki 5 metų, konfiskuoti įrankiai ar naudojamos transporto priemonės. Pasikartojantis medžioklės taisyklių pažeidimas gali atsieiti beveik 3 tūkst. eurų. Be baudos taip pat gresia ir įrankių bei priemonių konfiskavimas.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas