Onkologinėmis ligomis sergančius vaikus aplankė ir dovanų atvežė baikeriai

Vėžiu sergantiems vaikams ligoninė tampa antraisiais namais, kuriuose jie sutinka daugiau panašaus likimo draugų, o gydytojai tampa šeimos nariais. Mažieji, kaip ir jų tėveliai, gyvena viltimi pasveikti, tačiau širdelės kamputyje kiekvienas turi savo svajonę, kurią išpildyti padeda visiškai svetimi žmonės.

Nustebinti vaikus atvežtomis dovanomis nusprendė ir Utenos motociklininkų klubo „Ugnies ratas” nariai, praėjusį savaitgalį sėdę ant savo plieninių žirgų, nuvykę į Santariškių klinikas ir pasibeldę į Onkohematologijos skyriaus palatų, kuriose gydomi onkologinėmis ligomis sergantys vaikai, duris.

Palaikantys glaudžius ryšius su fondo „Mamų unija” narėmis bei paskatinti Anglijoje gyvenančios uteniškės Auksės Cijūnaitienės, Utenos baikeriai nusprendė prisidėti prie kilnios misijos ir bent dalelę gerumo padovanoti sergantiems vaikams. Baikerių sezono uždarymo metas, anot jų, buvo pats tinkamiausias laikas, kuomet jie pasirengė išvykai į sostinę.
Prie klinikų išrikiavę savo plieninius žirgus, sulaukė didelio žmonių dėmesio: vieni smalsiai apžiūrinėjo motociklus, kitiems, ypač vaikams, parūpo bent atsisėdus pasukinėti vairą.
Atvykusius baikerius pasitikę mažieji ligoniukai sulaukė savo svajonių – jiems įteiktos dovanos, o mažąjį Reinoldą nustebino išskirtinė dovana – baikeriai jam įteikė aklųjų poreikiams pritaikytą telefoną „Samsung”. Jiems atiteko ir saldžios dovanėlės bei vaisiai.
„Šią idėją padovanoti vaikams svajonę įgyvendinome pirmus metus. Auksei pasiūlius prisijungti prie šio projekto, mes geranoriškai sutikome. Atsidėkodami mums, vaikai nupiešė puikių piešinių ir dovanojo mums. Manau, kad tokia gerumo akcija tikrai reikalinga vaikams: malonu stebėti, kaip žiba jų akutės tuomet, kai gauna išsvajotą dovanėlę. Juk puikiai žinome, kad vaikų tėveliai, prispausti sunkių problemų ir rūpesčių, didžiąją dalį finansų skiria gydymui, o įgyvendinti vaikų svajonėms nebelieka pinigėlių. Tad džiugu, kad mes galime prisidėti prie gerumo”, – sakė Utenos motociklininkų klubo „Ugnies ratas” prezidentas Žydrūnas Četrauskas.

Laikraščio „Utenos diena” inf., klubo „Ugnies ratas” nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas