Įprastą miesto gyvenimą sudrums karinės pratybos

Spalio 16 dieną, penktadienį, Utenoje griaudės sprogimas – Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-osios rinktinės lauko taktikos pratybų metu bus demonstruojama tai, kaip kariai, ugniagesiai gelbėtojai ir medikai reaguoja į teroristinį išpuolį, kurio metu bus susprogdintas automobilis.

Pratybose kartu su kariais dalyvaus ir bendrus veiksmus koordinuos Utenos rajono savivaldybės administracijos, Utenos apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdybos, Utenos apskrities VPK atstovai, medikai, žurnalistai ir kitos visuomeninės organizacijos. Bendri pratybų veiksmai bus nukreipti gynybos, neramumų stabilizavimo, pagalbos teikimo kitoms organizacijoms ir tarpusavio koordinacijos užtikrinimui. Policijos pareigūnai užtikrins saugumą kilus neramumams, o ugniagesiai gelbėtojai vykdys gaisro gesinimo ir žmonių gelbėjimo operacijas, ligoninės personalui teks susidoroti su imituojamais sužeistaisiais, Utenos rajono savivaldybės atstovai aktyvuos ekstremalių situacijų komisiją. Kariai bendradarbiaus su šauliais ir vykdys bendrus veiksmus.
Pratybų pabaigoje, spalio 18 dieną, bus organizuojamas renginys visuomenei, kuriame Utenos miesto gyventojai ir svečiai galės prisidėti prie diskusijos „Šiuolaikinio hibridinio karo grėsmės”, apžiūrėti Lietuvos kariuomenės ginkluotės ir technikos parodą, paskanauti „kareiviškos” košės.
Pratybos „Gudrus ir Stiprus Aukštaitis”, kurias organozuoja Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-oji rinktinė, rotacijos pagrindu vyksta pasirinktoje Aukštaitijos teritorijoje. Šiemet, spalio 13–18 dienomis pratybos vyks Zarasų ir Utenos rajonų savivaldybių teritorijose.
Pratybų metu kariai bus su ginklais, naudos imitacinius šaudmenis ir kitas pirotechnines priemones, todėl gyventojai raginami neišsigąsti, laikytis rimties ir saugumo. Pratybos vyks dienos ir nakties metu, jose dalyvaus apie 300 karių.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas