Konstitucijos žinias egzamine tikrinosi daugiau nei 31 tūkst. dalyvių

Rugsėjo 29 dieną visoje šalyje vyko Teisingumo ministerijos devintus metus iš eilės organizuojamo Konstitucijos egzamino pirmasis etapas. Šiemet egzaminas pritraukė per 31 tūkstantį dalyvių. Geriausiai pirmajame etape pasirodę dalyviai pateks į antrąjį etapą, kuris įvyks spalio 13 dieną.

Konstitucijos egzaminas vyko 60-tyje Lietuvos savivaldybių, 471-oje bendrojo lavinimo mokykloje, 19-oje aukštųjų mokyklų ir 12-oje įkalinimo įstaigų. Dar apie pusę tūkstančio piliečių egzaminą laikė internetu.
Iš bendrojo lavinimo mokyklų dalyvių skaičiumi išsiskyrė Kauno Kazio Griniaus progimnazija (797 mokiniai), o tarp aukštųjų – Vilniaus kolegija (160 studentų). Kazio Griniaus progimnazijoje, kuri ne pirmus metus pasižymi mokinių aktyvumu, pernai buvo pasirašytas teisingumo ir švietimo ir mokslo ministrų bendradarbiavimo teisinio švietimo srityje memorandumas, kuriuo sutarta skatinti teisinį švietimą Lietuvos mokyklose.

Egzaminas, mokyklose prasidėjęs 9 valandą, o visur kitur – 12 valandą, truko 45 minutes. Visi egzamino dalyviai turėjo atsakyti į 30 uždarų klausimų. Į antrąjį etapą pateks tie, kurie teisingai atsakė į 25 klausimus ir daugiau. Internetu egzaminą laikyti pasirinkę piliečiai dalyvavo tik pirmajame etape.

Konstitucijos egzamino dalyviai varžėsi atskirose grupėse: pilnametystės sulaukusių piliečių, teisę studijuojančių ir teisinį išsilavinimą turinčių asmenų, laisvės atėmimo vietose esančių nuteistųjų bei mokinių (atskirose grupėse: 1-4, 5-7, 8-10, 11-12 kl.). 1-4 klasių mokiniai dalyvavo tik pirmajame etape – jiems buvo pateikta kūrybinė užduotis „Mano Lietuvai – 25 metai”. Už jų darbus kitą savaitę bus galima balsuoti portale DELFI.

Antrasis egzamino etapas vyks spalio 13 d. Į jį patekę dalyviai egzaminą laikys toje pačioje vietoje, kurioje laikė pirmąjį etapą. Po antrojo etapo paaiškės 29 egzamino nugalėtojai. Juos spalio 26 d. Prezidentūroje pasveikins ir apdovanos Prezidentė Dalia Grybauskaitė bei teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Teisingumo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas