Galimybės pamatyti pasaulį tik didėja

Išvykti į tam tikrą užsienio šalį darosi vis lengviau ir lengviau. Jei, dar prieš keletą metų, dauguma žmonių turėdavo ilgai taupyti tam, jog galėtų sau leisti atostogas už gimtinės ribų, dabar situacija yra kiek pasikeitusi. Nebrangūs skrydžiai lėktuvu išties nebėra naujiena ir sudaro puikias galimybes keliauti tiek po Europą, tiek už jos ribų.

Pavyzdžiui, sutuoktiniai Rima ir Robertas praėjusiais metais užsienyje buvo net tris kartus. Pora pripažįsta, atsukę laiką penkiais metais atgal, to net nebūtų įsivaizdavę.

„Dabar išties yra puikios sąlygos keliauti. Pigūs skrydžiai itin lengvai surandami tiesiog internete, todėl būtų tiesiog nuodėmė tuo nepasinaudoti. Manau, kad visi žmonės mėgsta keliauti, o mano ir mano vyro moto – daryk tai ką mėgsti. Lėktuvų bilietai išties nekainuoja itin daug, todėl mes galime mėgautis matydami naujas vietas ir naujas kultūras. Pernai aplankėme Stokholmą, Londoną ir Tenerifę, šių metų pabaigoje taip pat planuojame ne vieną kelionę”, – pasakojo Rima.

Pamatę bilietų kainas neteko žado

Vilniuje įsikūrusi šeima aktyviai keliauti pradėjo prieš trejus metus. Robertas atsitiktinai internete pamatė bilietų kainas. Iš pradžių vyras nepatikėjo tuo ką mato. Kainos buvo išties itin patrauklios.

„Naršiau internete ir tiesiog netyčia pamačiau keletą lėktuvo bilietų pasiūlymų. Mane itin patraukė pasiūlymas vykti į Bremeno miestą. Tuomet dar buvo litai, tačiau pavertus eurais vieno bilieto kaina, berods, net nesiekė 50-ies. Aš negalėjau tuo patikėti. Gan greitai šį pasiūlymą parodžiau žmonai ir kelių savaičių bėgyje jau sėdėjome lėktuve”, – džiaugėsi Robertas.

Pasak sutuoktinių, tuomet jiems atsivėrė akys. Jie suprato, jog kokybiškos atostogos nebūtinai turi būti itin brangios: „Turėjome įsivaizdavimą, jog kelionės po svečias šalis kainuoja išties nepigiai, tačiau išbandę pigius skrydžius supratome, jog atsiliekame nuo šiuolaikinių tendencijų. Supratome, jog galima keliauti pigiai ir smagiai”.

Kelionės – tarsi narkotikai

Jaunos šeimos teigimu, be kelionių jų gyvenimas dabar tiesiog neįsivaizduojamas. Pasak Rimos, kelionės po užsienio kraštus jai ir vyrui – tarsi narkotikas. Kartais paprasčiausiai reikia pasisemti naujos energijos.

„Tai išties mums kaip narkotikas, kurį galime sau leisti vartoti, – kvatodama kalbėjo moteris. – Tiesiog į užsienį važiuojame stabiliai, tai padeda išsikrauti, suteikia naujos energijos ir, be abejo, daug pozityvios nuotaikos. Galbūt to nedarytume, tačiau tiek mano, tiek mano vyro požiūriai šiuo klausimu sutampa. Kai galimybė pamatyti svečius kraštus kainuoja tiek nedaug, reikia tuo pasinaudoti”.

Artimiausiuose planuose – Stambulas

Paklausti, į kokią šalį ketina vykti artimiausiu metu, sutuoktiniai susižvalgo ir nusišypso. Jie jau yra suplanavę kelionę į Stambulą spalio mėnesį.

„Vyksime į Turkiją, tačiau ne į kokį nors kurortą, o į didžiausią šalies miestą Stambulą. Daug apie jį girdėjome, daug skaitėme, be to Europoje jau praktiškai viską išnaršėme… Išties pasitaikė labai patrauklus pasiūlymas, avia bilietai buvo nebrangūs, o ir pačioje Turkijoje veikiausiai neišleisime itin daug pinigų. Abu su dideliu nekantrumu laukiame kelionės”, – su šypsena veide kalbėjo Robertas.

Vyrui antrino ir Rima. Jos teigimu, eilinį sykį pasitaikė pasiūlymas kurio jie tiesiog negalėjo atmesti: „Turime išties daug darbų ir gal tas laikas nėra pats tinkamiausias, tačiau mes vykstame neilgam, o pasiūlymas kurį radome, na… mes tiesiog negalėjome jo atmesti. Jis buvo išties patrauklus ir, esu tikra, kad nepasigailėsime išvykę ir į šią kelionę”, – teigė moteris.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas