„Pikčiausiose“ Utenos miesto vietose vairuotojai raginami „įsijungti“ šypsenas

„Pikčiausiose” Utenos gatvių vietose įrengti du nauji informaciniai kelio stendai „Įsijunk šypseną”, skatinantys vairuoti be pykčio. Šie ženklai – tai saugaus eismo iniciatyvos „Nulis pykčio”, kurią visoje šalyje įgyvendina didžiausia šalies ne gyvybės draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas”, dalis. Bendradarbiaudamas su Utenos rajono savivaldybe, „Lietuvos draudimas” įrengė ženklus dviejose kelių vietose, kurias patys Utenos vairuotojai nurodė kaip keliančias didžiausią pyktį vairuojant: J. Basanavičiaus g. ir Aušros g. sankryžoje bei J. Basanavičiaus ir S. Dariaus bei S. Girėno g. sankirtoje.

„Visus Lietuvos vairuotojus kvietėme internete pildyti „Pykčio keliuose žemėlapį” – žymėti gatves, kuriose vairuodami patiria ar pastebi daugiausia pykčio, susierzinimo. Visoje Lietuvoje vairuotojai pažymėjo per 4 tūkst. vietų, daugiausia didmiesčiuose, tačiau 51 taškas pažymėtas ir Utenoje. „Karščiausiuose” vairuotojų nurodytose ir su Utenos rajono savivaldybe suderintose vietose įrengti stendai „Įsijunk šypseną” primins vairuotojams važiuoti draugiškiau, pyktį iškeisti į šypseną”, – sakė „Lietuvos draudimo” Valdybos narys, socialinės kampanijos „Nulis pykčio” ambasadorius Raimondas Geleževičius.
Žymėdami „pikčiausias” kelių vietas Utenoje, daugiausia vairuotojų pažymėjo J. Basanavičiaus gatvę ir joje esančias sankryžas. Pasak vairuotojų, dažnai į pagrindinę gatvę būna sunku pasukti, o prie šviesoforų sustoję vairuotojai neretai būna susiraukę akinant saulei.
„Natūralu, kad neigiamas emocijas vairuotojai dažniausiai patiria intensyviausiose gatvėse ar tose vietose, kur atlikti reikiamą manevrą sudėtinga, užtrunka. Tačiau kilęs pyktis turi neigiamų pasekmių eismo saugumui – mūsų tyrimo duomenimis net 90 proc. vairuotojų teigia, kad pyktis, stresas ir susierzinimas trukdo saugiai vairuoti. Tikiu, kad kuo daugiau Utenos vairuotojų „įsijungs” šypsenas, tuo saugesnės ir malonesnės bus jų kelionės automobiliu”, – teigė R. Geleževičius.

udiena.lt inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas